Απλώνει «δίχτυ» ασφαλείας στο Αιγαίο το ΠΝ αναπτύσσοντας τα υποβρύχια Type 214 κλάσης «Παπανικολής» - Άμεση απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις

ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΘΑ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ

Επικίνδυνη κλιμάκωση δείχνει η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και όλα πλέον είναι πιθανά. Ακόμη και το ενδεχόμενο μιας ελληνοτουρκικής κρίσης αν η Άγκυρα συνεχίσει στην τακτική της αμφισβήτησης των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στέλνοντας υποβρύχια της να “παραμονεύουν” τα ελληνικά πλοία. Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Οι προθέσεις των Τούρκων για το φετινό “θερμό” όπως φαίνεται φθινόπωρο ξεκίνησαν με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης από τον Ρ.Τ. Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος επί της ουσίας ζήτησε αναθεώρηση της, συνεπώς αμφισβήτησε την κυριαρχία πολλών ελληνικών νησιών του Αιγαίου.
Ήταν μία πολύ σοβαρή πρόκληση, στην οποία η Ελλάδα απάντησε αρχικά αμήχανα και μετά σπασμωδικά δίδοντας την εντύπωση στην Τουρκία πώς έχει περιθώρια να κάνει ακόμη περισσότερα βήματα στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο. Και ασφαλώς το έκανε.
Δέσμευσε περιοχές με SUBNOTE για ανθυποβρυχιακές ασκήσεις και έστειλε υποβρύχια της να αλωνίζουν σε ολόκληρο το Αιγαίο, από τη Σαμοθράκη, τη Λήμνο, τη Χίο, τη Λέσβο έως τη Ρόδο, την Κάρπαθο, το Καστελόριζο και βόρεια της Κρήτης, ξεφεύγοντας από αυτές, στήνοντας καρτέρι στα ελληνικά υποβρύχια και πλοία και κάνοντας προσομοίωση βύθισης τους.
Το “pronews.gr” δημοσίευσε τον χάρτη με τις περιοχές που είχαν δεσμεύσει οι Τούρκοι, όπως και σε ποια σημεία τις υπερέβησαν. Το γεγονός αυτό, πέραν του κινδύνου ατυχήματος, συνιστά μία “εχθρική” ενέργεια σε βάρος της Ελλάδας και ταυτόχρονα μια άνευ προηγουμένου πρόκληση, αφού τα τουρκικά υποβρύχια αδιαφορούσαν αν εντοπίζονταν από τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά συστήματα είτε των πλοίων είτε των ελικοπτέρων S-70B-6 Aegean Hawk.
Σημειώνεται δε πώς ενώ οι “αγέλες” των τουρκικών υποβρυχίων κινούνταν ανεξέλεγκτα στο Αιγαίο πραγματοποιούνταν η μεγάλη διακλαδική άσκηση “Παρμενίων” των Ένοπλων Δυνάμεων στην οποία συμμετείχαν ασφαλώς και τα τέσσερα σύγχρονα υποβρύχια κλάσης “Παπανικολής”, τα οποία είναι πολύ ανώτερα των τουρκικών και είχαν τη δυνατότητα να τα εντοπίσουν και να τα βυθίσουν.
Είναι ένας από τους ελάχιστους τομείς που υπερτερούν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έναντι της Τουρκίας. Τουλάχιστον για λίγο ακόμη, έως παραλάβει και η Τουρκία τα δικά της γερμανικά υποβρύχια τύπου U-214, τα οποία θα έχουν και σύγχρονες τορπίλες σε αντίθεση με τα δικά μας.
Και εδώ λοιπόν αρχίζουν τα δύσκολα. Που το πάει η Τουρκία και μέχρι που μπορεί να φθάσει την ένταση; Κανείς δεν γνωρίζει και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει. Η Ελλάδα αντέδρασε σε διπλωματικό επίπεδο, στέλνοντας ακόμη και υπόμνημα στη στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ.
Από εκεί και πέραν οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αυξήσει την ετοιμότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του “pronews.gr” αποφασίστηκε τα σύγχρονα υποβρύχια που διαθέτει το ΠΝ και συγκεκριμένα, τα “Παπανικολής”, “Πιπίνος”, “Ματρώζος” και “Κατσώνης”, όπως επίσης και ο εκσυγχρονισμένος “Ωκεανός”, να αναλάβουν περιπολίες στο Αιγαίο εκ περιτροπής στα σημεία που θεωρούνται επικίνδυνα για προκλήσεις από πλευράς των Τούρκων, απλώνοντας “δίχτυα” για τα τουρκικά υποβρύχια.
Ποιες είναι αυτές οι περιοχές; Στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου και μέχρι την Κρήτη θα περιπολούν δύο υποβρύχια. Άλλα δύο θα αναλάβουν τον βόρειο τομέα και συγκεκριμένα την περιοχή της Χίου και της Λέσβου μέχρι την Λήμνο και τη Σαμοθράκη. Με λίγα λόγια οι Ένοπλες Δυνάμεις παίρνουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.
Ασφαλώς θα υπάρξουν και περιπολίες από ελληνικά πλοία, οι οποίες αυξάνονται, ενώ σε ετοιμότητα παραμένουν οι Πολεμικές Μοίρες των αεροσκαφών και οι δυνάμεις του Στρατού στα νησιά και τον Έβρο. Μέχρι να δούμε που ακριβώς θα το πάει η Τουρκία.
Τα δείγματα πάντως που δείχνει ο Ρ.Τ. Ερντογάν αφού ξεπέρασε το πραξικόπημα είναι σαφώς ανησυχητικά.  


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.