Η «πατριωτική» πτέρυγα της Εκκλησίας «έκαμψε» τον Ιερώνυμο και οδήγησε την κυβέρνηση στην πρώτη της ήττα

ΠΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

του Γιάννη Πετρίδη
Πραγματικός νικητής σε ότι αφορά την απόσυρση του απίθανου βιβλίου της «θρησκειολογίας» από τα σχολεία και την επαναφορά του μαθήματος των Θρησκευτικών, είναι η «πατριωτική» πτέρυγα της Ιεράς Συνόδου και όχι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος αναγκάστηκε υπό την πίεσή τους να ακολουθήσει σκληρή γραμμή.


Η συγκεκριμένη πτέρυγα της Ιεράς Συνόδου αποτελούμενη από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας Νικόλαο, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Πειραιώς Σεραφείμ είχαν στείλει τελεσίγραφο στον Αρχιεπίσκοπο ότι αν δεν αντιδράσει άμεσα και αποφασιστικά στην προσπάθεια αποδόμησης της σχέσης της Ορθοδοξίας και του ελληνικού λαού θα αντιδρούσαν οι ίδιοι μαζί με μια επιπλέον ομάδα τουλάχιστον 15 ιεραρχών προς «όλες τις κατευθύνσεις» μη εξαιρουμένου και του ίδιου του Αρχιεπισκόπου με ότι αυτό συνεπάγεται!
Ως αποτέλεσμα του τελεσίγραφου ο Ιερώνυμος ζύγισε την κατάσταση και αποφάσισε να «βγει μπροστά» καθώς πλέον ήταν ορατό το «σχίσμα» στους κόλπους της Ιεράς Συνόδου.
Εν συνεχεία ο Ιερώνυμος έριξε όλο του το βάρος και μέσα σε 10 ημέρες «καθάρισε» τον υπουργό Παιδείας Ν.Φίλη αφού ο πρωθπουργός Α.Τσίπρας αντιλήφθηκε το μέγεθος του πολιτικού κόστους που θα πλήρωνε η κυβέρνηση αν επέμεινε στο βιβλίο «θρησκειολογίας» με τις... ινδιάνικες προσευχές.
Πολύτιμος συμπαραστάτης τόσο της «πατριωτικής» ομάδας όσο και του ίδιου του Ιερώνυμου αποδέιχθηκε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ο οποίος από την αρχή τάχθηκε υπέρ των θέσεων της Εκκλησίας.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.