Σάλος στην Ιταλία από δήλωση Ισραηλινού υφυπουργού για τους φονικούς σεισμούς: «Θεία δίκη κατά των Ιταλών»!

ΓΙΑΤΙ OI ΙΤΑΛΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ ΣΤΗΝ UNESCO ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ!

της Χριστίνας Φλάσκου
Σάλος ξέσπασε τσακισμένη από τους συνεχείς σεισμούς, Ιταλία, από την δήλωση του Ισραηλινού υφυπουργού του υφυπουργού Εγιόβ Καρά, ο οποίος χαρακτήρισε τον σεισμό με τους δεκάδες νεκρούς την περασμένη εβδομάδα στην γειτονική χώρα ως "Θεία δίκη κατά της Ιταλίας"!

Συγκεκριμένα, ο αξιωματούχος είχε  υποστηρίξει ότι ο σεισμός που έπληξε την περασμένη εβδομάδα την Ιταλία ήταν Θεία Δίκη, εξαιτίας της στάσης της σε μια ψηφοφορία στην UNESCO, όπου κατά τον Ισραηλινο υφυπουργό "Η Ιταλία δεν αναγνώρισε την προαιώνια σχέση των Εβραίων με την Ιερουσαλήμ"!
Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στην Ιταλία, κατά τη διάρκεια της οποίας μάλιστα έγινε δεκτός από τον πάπα Φραγκίσκο, ο Καρά δήλωσε πως είναι «σίγουρος ότι ο σεισμός έγινε εξαιτίας της ιταλικής στάσης στην απόφαση που έλαβε η Εκπαιδευτική, Επιστημονική και Επιμορφωτική Οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών, αγνοώντας τους δεσμούς του ιουδαϊσμού με τους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ. Είναι Θεία Δίκη»!.
Το Ισραήλ εξοργίστηκε από την απόφαση αυτή, την 18η Οκτωβρίου, και ανακάλεσε τον πρεσβευτή του στην UNESCO «για διαβουλεύσεις».
Η ισραηλινή κυβέρνηση θεωρεί ότι η απόφαση αυτή αρνείται την προαιώνια σχέση των Εβραίων με την Ιερουσαλήμ.
Η απόφαση, που προτάθηκε από αραβικά κράτη, καταγγέλλει τις «παράνομες έρευνες» του Ισραήλ στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, αναφερόμενη στην «Πλατεία των Τεμενών» και χωρίς να διευκρινίζει πως ο τόπος αυτός ονομάζεται επίσης Όρος του Ναού και είναι ένας από τους ιερότερους τόπους του ιουδαϊσμού..
Η Ανατολική Ιερουσαλήμ είναι ο παλαιστινιακός τομέας της πόλης, που καταλήφθηκε το 1967 από το Ισραήλ και κατόπιν προσαρτήθηκε. Η διεθνής κοινότητα θεωρεί παράνομη την κατοχή και την προσάρτησή της.
Πάντως οι δηλώσεις του υφυπουργού Εγιόβ Καρά χαρακτηρίστικαν ως «ανάρμοστες»και «δεν θα έπρεπε να είχαν γίνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Ι.Ναχσόν.
Σύμφωνα με τον Ναχσόν, ο Καρά θα κληθεί για μια «διευκρινιστική συζήτηση» από τον Iσραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ, Ιμάνουελ Ναχσόν, δήλωσε χθες ότι η χώρα του ζητάει "συγγνώμη" για τις δηλώσεις 
Οι δηλώσεις του Ναχσόν καταγράφηκαν λίγες ώρες πριν αρχίσει μια επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζο Ματαρέλα.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.