Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων χρηματοδοτεί την κοινωφελή εργασία


Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016, στις 12:00, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την αντιμετώπιση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τη σύσταση καταπιστευτικού λογαριασμού μεταξύ του Ταμείου και των δικαιούχων ΟΤΑ του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο ο πρόεδρος του Ταμείου, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, θα υπογράψει σύμβαση με τους εκπροσώπους των 24 από τους 51 δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού, μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016, θα ακολουθήσει η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων με τους εκπροσώπους από τους υπόλοιπους 27 δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.
Η κ. Αντωνοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά «η σύσταση αυτού του ειδικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα σε δήμους με υψηλή μακροχρόνια ανεργία, αλλά και πενιχρούς πόρους, να υλοποιήσουν έργα, με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία. Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκε με επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Τα νέα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν μόνο στους ανέργους οκτάμηνη εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά, για πρώτη φορά, δίνουν τη δυνατότητα στον άνεργο να βελτιώσει το βιογραφικό του, στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας».
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


TOP PIZZA ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.