Ανακάλυψαν μια μορφή ζωής άγνωστη στη Γη

Επιμέλεια: Θ. Αγουρίδου
Το γονιδίωμα του νέου βακτηρίου είναι παρόμοιο με το 86% των γνωστών οργανισμών, κάτι, που από άποψη γενετικής, είναι αρκετό για να γίνει λόγος για την απόλυτη μοναδικότητά του.


Ένα βακτήριο, το οποίο ήταν άγνωστο μέχρι σήμερα στην επιστήμη, βρέθηκε στην παγωμένη λίμνη Βοστόκ, στην Ανταρκτική, όπως ανακοινώθηκε από τον επικεφαλής του εργαστηρίου κρυοβιολογίας του Πανεπιστημίου Πυρηνικής Φυσικής της Αγίας Πετρούπολης, Σεργκέϊ Πουλάτ, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti .
«Στις γεωτρήσεις που πραγματοποιήσαμε στο παγωμένο νερό βρήκαμε ένα εντελώς άγνωστο βακτήριο», τόνισε ο επιστήμονας ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι το βακτήριο ονομάστηκε  w123-10.
Το γονιδίωμα του βακτηρίου είναι γενετικά παρόμοια με το 86% των γνωστών οργανισμών, κάτι που από γενετικής άποψης, μας δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε για την απόλυτη μοναδικότητά του, δήλωσε ο Μπουλάτ.
Η λίμνη Βοστόκ της Ανταρκτικής, η οποία βρίσκεται κάτω από ένα στρώμα πάγου τεσσέρων χιλιομέτρων, ανακαλύφθηκε το 1994, αν και η ύπαρξή της είχε ανακοινωθεί από τον Ρώσο γεωγράφο Αντρέϊ Καπίτσα ο οποίος πραγματοποίησε σεισμολογικές έρευνες κατά την διάρκεια των Σοβιετικών αποστολών εξερεύνησης της Ανταρκτικής μεταξύ 1959 και 1964.
Η λίμνη έχει σημαντική επιστημονική αξία, διότι είναι η μόνη αυτού του τύπου, παρόμοια με τους υπόγειους ωκεανούς στα φεγγάρια του Δία (Ευρώπη, Γανυμήδης, Καλλιστώ) στη γη γη αυτού του τύπου, παρόμοια με τα υπόγεια ωκεανούς σε φεγγάρια του Δία (Europa, Γανυμήδης, Καλλιστώ) και του Κρόνου (Εγκέλαδος).
Οι Ρώσοι επιστήμονες έφτασαν στο νερό της λίμνης τον Φεβρουάριο του 2012, αφού πραγματοποίησαν γεώτρηση στο στρώμα του πάγου που την σκεπάζει και το οποίο έχει βάθος τέσσερα χιλιόμετρα και αμέσως ανακάλυψαν τα πρώτα σημάδια ζωντανών οργανισμών στα ύδατά της.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.