Η Μόσχα έριξε «πυρηνικά» κατά ΗΠΑ-ΕΕ: Ρίχνει τις τιμές του πετρελαίου σε αντίποινα για Συρία-Ουκρανία!

ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

του Πέτρου ΑναστασίουΗ Ρωσία «τινάζει στον άερα» την προσπάθεια ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας για μείωση της παραγωγής πετρελαίου και συνεπώς την αύξηση της τιμής του "μαύρου χρυσού" κάτι που ζητούν εναγωνίως οι αμερικανικές πολυεθνικές του πετρελαίου, αλλά και των καθεστώτα του Κόλπου που στηρίζονται από τις ΗΠΑ: Πριν λίγο ο Igor Sechin, επικεφαλής του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού της εταιρείας Rosneft και στενός φίλος του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν ανακοίνωσε ότι «Η εταιρεία δεν θα περιορίσει την παραγωγή πετρελαίου στο πλαίσιο ενδεχόμενης συμφωνίας με τον OPEC»!


Η κίνηση φυσικά δεν είναι άσχετη με την επιβάρυνση της διεθνούς κατάστασης ασφάλειας και με τις κατηγορίες που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ και η Γαλλία και κατά δεύτερον η Βρετανία κατά της Ρωσίας, επειδή η τελευταία καταδιώκει ανηλεώς τους ισλαμιστές στην Συρία.
Με απλά λόγια η Ρωσία είναι αποφασισμένη να «εξανλήσει» τις δυτικές εταιρείες, αλλά και τα καθεστώτα του Κόλπου που στηρίζουν τους ισλαμιστές και να πιέσει ακόμα χαμηλότερα τις τιμές του πετρελαίου, προκαλώντας αλυσιδωτές επιπτώσεις σε χώρες, όπως οι ΗΠΑ, όπου η Ρωσία ήδη έχει κερδίσει την πρώτη μάχη με τις αμερικανικές εταιρείες εξόρυξης φυσικού αερίου από πετρώματα:
Οι περισσότερες εταιρείες εξόρυξης φυσικού αερίου από σχιστολιθικό αέριο των ΗΠΑ έκλεισαν όταν η Ρωσία αρνήθηκε να μειώσει την παραγωγή φυσικού αερίου.
Οι Αμερικανοί επιζητούσαν να μειωθεί η παραγωγή για να αυξηθεί το κόστος του φυσικού αερίου γνωρίζοντας ότι δεν μπορούν να το αντέξουν αυτό οι αμερικανικές εταιρείες που είχαν τεράστιο κόστος εξόρυξης σχιστολιθικών πετρωμάτων και μετατροπής τους σε φυσικό αέριο.
«Γιατί θα πρέπει να μειώσουμε την παραγωγή πετρελαίου; Η Rosneft σχεδιάζει την αύξηση της παραγωγής, ώστε να ξεπεραστούν τα 203 εκατ. τόνοι που παρήγαγε η ρωσική εταιρεία το 2015», δήλωσε ο Sechin, ερωτηθείς για τα σχέδια του OPEC.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία αντιπροσωπεύει το 40% της παραγωγής αργού στη Ρωσία, αλλά περισσότερη σημασία έχει η στενή σχέση του με τον Ρώσο πρόεδρο. Οταν μιλάει ο Sechin, είναι σαν να μιλάει ο Β.Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον στενό φίλο του, λόγω της μάχης του καρκίνου που είχε δώσει ο Igor Sechin και εν τέλει κατάφερε και επιβίωσε παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις όλων των γιατρών.
Σημείωσε, τέλος, ότι αμφιβάλει αν και οι άλλες χώρες που πρόσκεινται στην πολιτική γραμμή της Μόσχας, όπως πως το Ιράν, και η Βενεζουέλα, θα μειώσουν τη δική τους παραγωγή.
Η εξέλιξη αυτή είναι ευθεία απάντηση στα σχέδια δυτικών κρατών ώστε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ξεκινήσει έρευνα για εγκλήματα πολέμου, με διακηρυγμένο στόχο τις συριακές και τις ρωσικές δυνάμεις στο ανατολικό Χαλέπι, ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής επιπλέον κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.
Και στην άρνησή τους να σταματήσουν να ποστηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου που βαρύνεται με εγκλήματα πολέμου κατά τ6ων ρωσόφωνων στην Ανατολική Ουκρανία.
Και φυσικά δεν είναι άσχετη με την απόφαση της ΕΕ να συνεχιστεί το εμπάργκο σε βάρος της Ρωσίας για την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία.
Ουσιαστικά η Μόσχα θα επιχειρήσει να φέρει στα πρόθυρα της πτώχευσης τις αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες, όπως και την γαλλική Total και την βρετανική BP.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.