Σαρώνει η ηπατίτιδα στα στρατόπεδα προσφύγων του Κιλκίς

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σαρώνει η ηπατίτιδα Α στα στρατόπεδα προσφύγων του Κιλκίς καθώς άλλα τέσσερα κρούσματα της νόσου καταγράφηκαν σε παιδιά και εφήβους του Κέντρου Φιλοξενίας του νομού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων το τελευταίο δίμηνο σε 21!


Πλέον υπάρχουν φόβοι για επιδημία σε όλη την Μακεδονία καθώς σήμερα ήταν η ημέρα που τα παιδιά των προσφύγων θα πήγαιναν να φοιτήσουν στα ελληνικά σχολεία και προκαλούνται ερωτήματα αν έχουν ληφθεί οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς σχετικά με την εμβολιαστική κάλυψη των προσφύγων.
Άλλωστε και οι γονείς που αντιδρούν σε όλη την Ελλάδα αυτό το αίτημα έχουν, να μάθουν αν τα παιδιά έχουν εμβολιαστεί.
Η αύξηση των κρουσμάτων όπως θα δείτε είναι εντυπωσιακή.
Όλο το 2015 σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, καταγράφηκαν 62 κρούσματα ηπατίτιδας Α. Συνεπώς 21 κρούσματα μέσα σε σε δύο μήνες μέσα σε χώρους με κακές συνθήκες υγιεινής, όπως συμβαίνει στα Κέντρα Φιλοξενίας των προσφύγων είναι αιτία για κατάσταση συναγερμού.
Τα τέσσερα νέα κρούσματα ηπατίτιδας Α αφορούν παιδιά και εφήβους από το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβάλας, τα οποία και εισήχθησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς. Ένα κοριτσάκι 7 χρόνων νοσηλεύεται στην Παιδιατρική κλινική και τρεις έφηβοι, δύο 18χρονα αγόρια και ένα 14χρονο κορίτσι, νοσηλεύονται στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. 
Στην Ελλάδα ο εμβολιασμός κατά της ηπατίτιδας Α είναι υποχρεωτικός για όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους με εμβολιαστικό σχήμα δύο δόσεων και επιλεκτικά στους ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Για να γίνει κατανοητός ο πανικός που επικρατεί ακόμα και το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου Κιλκίς έθεσε ερώτημα στον διευθυντή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης, κ. Στρατή Πλωμαρίτη, τον αντιπρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Αλέξιο Μπένο και τον διοικητή του ΕΚΕΠΥ και Γενικό Συντονιστή του Συντονιστικού Οργάνου του Υπουργείου Υγείας για το προσφυγικό, κ. Νίκο Παπαευσταθίου για το ένα εμβολιάστηκαν εγκαίρως όλα τα υγιή παιδιά άνω του ενός έτους προσφύγων και μεταναστών της Νέας Καβαλάς και του Χέρσου και επιλεκτικά οι ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.