Ανακάλυψαν τί υπήρχε πριν από το Big Bang

Μια ομάδα μαθηματικών εφαρμόζοντας την κβαντική μηχανική στην κοσμολογία προτείνουν μια νέα επιστημονική θεωρία.


Μαθηματικοί από τον Καναδά και την Αίγυπτο έχουν αναπτύξει μια νέα επιστημονική θεωρία που επιδιώκει να εξηγήσει τί υπήρχε στο σύμπαν πριν από το Big Bang , αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Express» . Οι ερευνητές επιμένουν ότι το σύμπαν πέρασε μέσα από τέσσερις διακριτές φάσεις με κυκλική μορφή. Κατά την άποψή τους, πριν υπήρχε ένα άλλο σύμπαν, δηλαδή, μια άλλη «κοσμολογική φάση».
Το σύμπαν επεκτάθηκε γρήγορα, αλλά σύμφωνα με νέο θεωρητικό μοντέλο θα συμβεί μια αλλαγή κινούμενη από την κβαντική μηχανική που, τελικά θα διακόψει τη διαδικασία. Αυτό θα οδηγήσει το σύμπαν πίσω πριν από την επέκταση.
Σύμφωνα με Mir Faizal, έναν από τους συντάκτες της μελέτης, η ομάδα έχει συνδυάσει την κβαντομηχανική και την κοσμολογία, χρησιμοποιώντας μια τροποποιημένη εκδοχή της αρχής της γενικευμένης αβεβαιότητας (GUP). Ο Faizal συνοψίζει τα συμπεράσματά του: «Στο κοσμολογικό μοντέλο μας, το σύμπαν δεν ξεκίνησε με ένα big bang, υπήρξε μια μετάβαση από τη μία φάση στην άλλη».
«Αυτό είναι δυνατό επειδή το σύμπαν μπορεί να υπάρχει σε τέσσερις φάσεις, καθώς το νερό μπορεί να υπάρχει σε τρεις διαφορετικές φάσεις», εξηγεί. «Με τον ίδιο τρόπο που γνωρίζουμε σχετικά με τις ιδιότητες του πάγου, μελετώντας το νερό που τον έχει σχηματίσει, μπορούμε να γνωρίζουμε από την προηγούμενη κοσμολογία το Big Bang να μελετήσουμε τη φυσική του σύμπαντος», λέει.
«Άλλοι κοσμολόγοι υποστηρίζουν το σενάριο του Big Bang και Big Crunch, αλλά το μοντέλο τους παρουσιάζει ιδιομορφίες». Για τη φυσική αυτές δεν είναι θετικές, διότι, «επικεντρώνονται σε ένα σημείο όπου δεν υφίστανται οι νόμοι της φυσικής (..) η μοναδικότητα του Bing Bang μπορεί να αποφευχθεί με την εφαρμογή των διορθώσεων του GUP, στην κοσμολογία», λέει.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.