Γερμανία: Δικαστήριο απαγόρευσε σε WhatsApp και Facebook να μοιράζονται τα στοιχεία των χρηστών τους
Πριν από έναν μήνα ανακοινώθηκε η συμφωνία του WhatsApp με το Facebook, ώστε η τελευταία εφαρμογή να παίρνει τα στοιχεία των χρηστών της πρώτης με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ποίκιλες αντιδράσεις. Μέχρι πρόσφατα το WhatsApp υπερηφανευόταν για την κρυπτογράφησή του, που έκανε τις συνομιλίες μεταξύ των χρηστών απόρρητες.


Τις κραυγές αγανάκτησης και αγωνίας, των χρηστών της εφαρμογής, αλλά και όσων στάθηκαν απέναντι σε μια τέτοια κίνηση, φαίνεται πως ασπάστηκε ο επίτροπος προστασίας δεδομένων του Αμβούργου, ο οποίος εξέδωσε εντολή, με την οποία απαγορεύει στο Facebook να μοιραστεί της πληροφορίες των χρηστών του WhatsApp στη Γερμανία.
Όπως διευκρινίζεται αυτοί που «σώζονται» από τη διαρροή των προσωπικών τους στοιχείων είναι οι Γερμανοί χρήστες, και όχι όσοι είναι στη Γερμανία. 
Επιπλέον το Facebook καλείται να διαγράψει τα δεδομένα που έχει λάβει από το WhatsApp πριν από την έκδοση της απόφασης. Κριτήριο, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του επιτρόπου, είναι το γεγονός πως, η συγκεκριμένη συμφωνία, συνήφθη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των χρηστών, που απλά έλαβαν ένα τελεσίγραφο.
Τα δεδομένα μπορούν να διαμοιραστούν, μόνο αν και οι δύο εταιρίες καθορίσουν ένα νομικό πλαίσιο, γύρω από το οποίο, αυτό θα γίνει.
Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πρότεινε, ότι οι διεθνείς εταιρείες, θα πρέπει να συμμορφώνονται με την εθνική νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων, εφόσον επεξεργάζονται δεδομένα σε αυτές τις χώρες. Το Facebook εμπορεύεται τις γερμανόφωνες δραστηριότητές του, μέσω θυγατρικής στο Αμβούργο, πράγμα που σημαίνει ότι ο υπεύθυνος προστασίας δεδομένων της πόλης, μπορεί να δώσει σχετικές εντολές στο Facebook, αν και μένει να δούμε αν θα συμμορφωθεί πραγματικά με αυτό.
«Αυτή η διοικητική διαταγή προστατεύει τα δεδομένα των περίπου 35 εκατομμυρίων χρηστών του WhatsApp στη Γερμανία», δήλωσε ο Γιοχάνες Κάσπαρ, ο επίτροπος του Αμβούργου για την προστασία δεδομένων και την ελευθερία της πληροφόρησης. «Πρέπει να είναι δική τους απόφαση (των χρηστών), αν θα συνδέσουν το λογαριασμό τους με το Facebook. Ως εκ τούτου, το Facebook πρέπει να ζητήσει την άδειά τους εκ των προτέρων. Αυτό δεν έχει συμβεί».
Ο κ. Κάσπαρ επεσήμανε ότι πολλοί χρήστες μπορεί να μην είχαν καν δώσει την άδειά τους είτε στο Facebook είτε στο WhatsApp.
«Επιπλέον, υπάρχουν πολλά εκατομμύρια ανθρώπων, των οποίων τα στοιχεία επικοινωνίας, έχουν ανέβει στο WhatsApp από τους προσωπικούς καταλόγους του χρήστη, αν και δεν έχουν σύνδεση με το Facebook ή το WhatsApp», είπε. «Σύμφωνα με το Facebook, αυτό το γιγαντιαίο ποσό δεδομένων δεν έχει ακόμη συλλεχθεί».
«Η απάντηση του Facebook, ότι αυτό απλώς δεν έχουν γίνει προς το παρόν, είναι αιτία ανησυχίας ότι η σοβαρότητα της παραβίασης της προστασίας των δεδομένων θα έχει πολύ πιο σοβαρές επιπτώσεις».

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.