Η NASA αναπτύσσει «ακτίνα έλξης» όπως στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας (vid)

Τεχνολογίες που φαινόταν αδύνατο και μπορούσαμε να δούμε μόνο σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας έχουν αρχίσει να γίνονται απολύτως φυσιολογικές καθώς οι ερευνητές σε όλο τον κόσμο μειώνουν τη γραμμή που χωρίζει την επιστημονική φαντασία από την πραγματική επιστήμη.


Τώρα, ένας πειραματικός φυσικός από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης συνεργάζεται στενά με τη NASA και είναι κοντά στην ανάπτυξη μίας ακτίνας έλξης.
Ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως το Star Wars και το Star Trek έχουν οραματιστεί το μέλλον σε αρκετές περιπτώσεις.
Απλά φανταστείτε τι θα μπορούσε να επιτύχει η ανθρώπινη φυλή αν είχαμε κινητήρες, όπως αυτή του USS Enterprise, ή ακόμα και τηλεμεταφορά.
Η επιστήμη έχει λάβει μερικές από τις ιδέες που παρουσιάζονται στις προαναφερθείσες ταινίες και ανέπτυξε εφαρμογές στην πραγματική ζωή.
Τώρα, οι ερευνητές αναπτύσσουν μια «ακτίνα έλξης» που έχει ως στόχο να αναπτύξει μια τεχνολογία, όπως έχουμε δει στο Star Wars, όταν «Η αυτοκρατορία» συλλαμβάνει το άπιαστο Millennium Falcon.
Οι φυσικοί πιστεύουν ακράδαντα ότι είναι κοντά να συλλάβουν, να κατέχουν, να ωθήσουν ακόμα και να τραβήξουν αντικείμενα στο χώρο χρησιμοποιώντας «ακτίνες φωτός» σε αποστάσεις έως 1 εκατοστό. Δεν είναι πολύ χρήσιμο αυτή τη στιγμή, αλλά η πρόοδος γίνεται από κάπου, έτσι δεν είναι;
Επί του παρόντος, οι επιστήμονες εργάζονται σε μικρότερα αντικείμενα με μέγεθος μόνο ένα κλάσμα του ενός χιλιοστού, αλλά αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να αναπτυχθεί στο μέλλον, και να μας επιτρέπει να συλλάβουμε διαστημόπλοια και άλλα αντικείμενα.
Ο David Grier είναι πειραματικός φυσικός στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης που οδηγεί το φουτουριστικό έργο, και εξηγεί πώς ο ίδιος και η ομάδα του εργάζονται με τους επιστήμονες στο Κέντρο Goddard Space της NASA στο Μέριλαντ, προκειμένου να αναπτυχθεί μία μεγάλης εμβέλειας ακτίνα που θα μπορούσε να λειτουργήσει σε μεγάλες αποστάσεις.
«Όταν για πρώτη φορά το δοκιμάσαμε στο εργαστήριο ήταν να μετακινήσουμε πραγματικά μικροσκοπικά πράγματα σε πολύ, πολύ μικρές αποστάσεις – μόλις πάνω από ένα εκατομμυριοστό του μέτρου. Αλλά στη συνέχεια, αυτό έγινε εκατοστά (cm) και το επόμενο βήμα είναι μέτρα και χιλιόμετρα. Εργαζόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση τώρα », είπε ο Grier.
«Στην εξερεύνηση του διαστήματος, αυτό θα ήταν μια πολύ μεγάλη υπόθεση», προσθέτει
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.