Τί δεν πρέπει να ποστάρετε ποτέ στο Facebook


Το Facebook έχει γίνει ίσως ο δημοφιλέστερος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων. Κι αυτό κρύβει κάποιες παγίδες.


Παρασυρμένοι από την ευρύτατη χρήση του, πολλές φορές ξεχνιόμαστε και αναρτούμε στην προσωπική μας σελίδα πράγματα τα οποία μπορούν να μας βλάψουν εμμέσως ή και άμεσα.
Αυτό σημαίνει ότι καλό θα είναι, όταν κάνουμε μια οιαδήποτε ανάρτηση ή όταν σχεδιάζουμε το προφίλ μας, να αποφεύγουμε «διά ροπάλου» να ανεβάζουμε στο Facebook τα εξής πράγματα:
-Ευαίσθητα στοιχεία για την προσωπική ή οικονομική μας κατάσταση: διευθύνσεις, τηλέφωνα, έτος γέννησης, άλλα στοιχεία τέτοιου είδους μας κάνουν ευάλωτους σε «επιθέσεις» από αποφασισμένους κυβερνοαπατεώνες.
-Στοιχεία που σχετίζονται με κωδικούς ασφαλείας: αν χρησιμοποιείτε το όνομα του σκύλου σας ως κωδικό για κάποιο λογαριασμό σας, καλό είναι να μην ανεβάζετε φωτογραφία με το ονοματάκι του στο Facebook. Ένας καλός χάκερ σίγουρα θα το αξιοποιήσει.
-Πληροφορίες για το πού βρίσκεστε: η ΕΛΑΣ υποχρεώθηκε να εκδώσει οδηγία προς όσους πήγαιναν διακοπές να μην αναφέρουν στο Facebook ότι λείπουν, καθώς κάνουν το σπίτι τους στόχο για πιθανή ληστεία. Αυτό αρκεί.
-Πληροφορίες για το τι σχεδιάζετε να κάνετε: ομοίως με το παραπάνω, καλό είναι να μη δίνετε στόχο.
-Αναρτήσεις σχετικές με ζητήματα υγείας: οτιδήποτε σχετίζεται με την υγεία σας και την υγεία των οικείων σας εμπίπτει στην κατηγορία «ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα». Μην τα δημοσιοποιείτε.
-Φωτογραφίες που μπορεί να σας… εκθέσουν: άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους επειδή ο εργοδότης τους βρήκε στο Facebook τους φωτογραφίες εν ώρα… κραιπάλης. Διασκεδάστε και αναρτήστε υπεύθυνα!
-Φωτογραφίες παιδιών: δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να επεκταθούμε στο ζήτημα…
-Γκρίνιες για τη δουλειά σας: είναι από τα πράγματα που συζητάμε ιδιωτικά και όχι στο ιντερνετικό «καφενείο» του Facebook. Ομοίως, δεν αναφέρουμε αναλυτικά τι ακριβώς κάνουμε στη δουλειά μας.
-Πληροφορίες για τρίτους: η σελίδα μας στο Facebook είναι προσωπική. Αυτό σημαίνει ότι τα προσωπικά άλλων δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο ποσταρίσματος.
-Σεξιστικά-ρατσιστικά αστεία: είναι ούτως ή άλλως κακόγουστα, ας μείνουν εκτός Facebook.
-Ψεύδη, απάτες ή ανεπιβεβαίωτες φήμες: πέραν του ότι διαιωνίζετε μια κακοδαιμονία του διαδικτύου, χάνετε και την αξιοπιστία σας.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.