Δείτε πως να απαλλαγείτε από το «Διαβάστηκε» σε Facebook, WhatsApp, Twitter και iMessage

Αν ρωτήσετε τους χρήστες των social media και ειδικά των εργαλείων μηνυμάτων που αυτά προσφέρουν ποιο είναι το πιο ενοχλητικό χαρακτηριστικό τους, οι περισσότεροι θα σας απαντήσουν ότι είναι οι ειδοποιήσεις που οι εφαρμογές στέλνουν στον αποστολέα, ότι το μήνυμά του διαβάστηκε από τον παραλήπτη.


Η πρακτική αυτή – η οποία είναι ενσωματωμένη σε όλες τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και messaging, από το Twitter και το WhatsApp ως το Facebook και το iOS — ενοχλεί πολύ, διότι υποχρεώνει τους παραλήπτες θέλουν, δε θέλουν να βλέπουν τα μηνύματα που δέχονται, προκειμένου να αποφύγουν παρεξηγήσεις με τους φίλους τους στα social media. Μάλιστα, η ενόχληση έγινε ακόμα μεγαλύτερη ότι διαπιστώθηκε ότι οι αναφορές αυτές ενσωματώθηκαν και στα direct messages του Twitter. 
Για να αποφευχθεί λοιπόν αυτή η ενόχληση, ιδού τι μπορείτε να κάνετε, ανάλογα με την εφαρμογή:
-Στο Twitter: Πηγαίνουμε στις Ρυθμίσεις, στην Ασφάλεια και Ιδιωτικότητα (Security & Privacy), βρίσκουμε τα Direct Messages και κλείνουμε το διακόπτη που λέει «Send/Receive Read Receipts». 
-Στο Facebook Messenger: Δεδομένου ότι το Facebook δεν έχει ενσωματωμένο τρόπο απενεργοποίησης των αναφορών ανάγνωσης, δύο είναι οι τρόποι απαλλαγής από αυτές: είτε μέσω άλλων εφαρμογών (με κίνδυνο το Facebook να παρουσιάσει σφάλματα στη λειτουργία του), είτε μέσω της ανάγνωσης των μηνυμάτων σε «Airplane Mode», δηλαδή να είστε offline όταν διαβάζετε τα μηνύματα. 
-Στο WhatsApp: Στις ρυθμίσεις υπάρχει δυνατότητα απενεργοποίησης αυτών των αναφορών, αλλά «κόβει» και αυτές που στέλνονται σε εσάς, οπότε ακολουθείστε τη μέθοδο του «Airplane Mode». 
-Στο iMessage: Η Apple σας δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τις αναφορές αυτές, μέσω των ρυθμίσεων των μηνυμάτων, ενώ στην νέα εκδοχή του iOS θα μπορείτε να εφαρμόζετε αυτές τις αλλαγές ακόμα και ξεχωριστά για κάθε επαφή σας.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.