Α.Τσίπρας για κανάλια που κλείνουν: «Το τζάμπα πέθανε και οι δημοσιογράφοι ποτέ δεν νοιάστηκαν για τους άλλους απολυμένους»!

«Ο Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΤΡΙΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ»του Πάνου Πέτρου-Δαμουλιάνου
Φορτίστηκε το κλίμα στη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ όταν τέθηκε η πρώτη ερώτηση για το μέλλον των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια στην πρόσφατη δημοπρασία, με τον πρωθυπουργό να δίνει πολύ σκληρή απάντηση στην δημοσιογράφο που του είπε ότι θα μείνει άνεργη.


"Ξεχάσατε ότι οι δημοσιογράφοι επιτέθηκαν χωρίς έλεος σε εργαζόμενους που απολύονταν τα προηγούμενα χρόνια. Υποκριτικά κάποιοι τώρα χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Για την ΕΡΤ δεν κάνατε κάτι. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς" είπε ο πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια πρόσθεσε: "Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασία, και στην τελευταία επιχείρηση. Δεν χάνετε μόνο εσείς τη δουλειά σας. Το τζάμπα πέθανε κ. Τσικρικά. Ο αέρας τέλειωσε".
Για το Mega είπε: "Το Mega, ένα από τα σημαντικότερα ΜΜΕ κλείνει γιατί δεν φρόντισαν οι μέτοχοί του να το στηρίξουν".
Συγκεκριμένα είπε: «Όταν τα προηγούμενα χρόνια καταφερόσασταν ενάντια στους ανθρώπους που εχαναν τη δουλειά τους. Τα κανάλια πριν την κρίση έιχαν 4.000 εργαζομένους και τώρα είναι 2.000. Γι αυτούς τους 2000 δεν έκλαψε κανεις. Για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ δεν έκλαψε κανείς. Τότε δεν κάνατε κινητοποιήσεις για τους εργαζομένους όπως σωστά κάνουν αυτοί τώρα για εσάς. Θέλουμε να ρυθμιστεί ένα τοπίο που ήταν ασύδοτο τα προηγούμενα χρόνια και αυτό σημαίνει ότι ευθυγραμμιζόμαστε με τις επιταγές του Συντάγματος. Το Δημόσιο θα έπρεπε τα προηγούμενα 25 χρόνια να έχει κάνει 3 δημοπρασίες. Αναλογιστείτε τι έχει χάσει το Δημόσιο. Έχει χάσει ένα τεράστιο ποσό αυτά τα χρόνια» 
«Τι γίνεται τώρα με τους εργαζόμενους. Εμείς πρεπει να εξασφαλισουμε την προστασία τους αν γίνουν απολύσεις. Έχουμε ήδη πρόγραμμα του υπ. Εργασίας για να προσλάβουν στους τέσσερις νέους σταθμούς τυχόν ανέργους με επιδότηση 360 ευρώ για τους πρώτους 12 μήνες. Από εκεί και πέρα οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να γίνονται όμηροι εκείνων που θέλουν να εκπέμπουν».
«Και τι γίνεται με ένα κανάλι που έδωσε 61 εκατ. στη δημοπρασία» είπε η δημοσιογράφος με τον Αλέξη Τσίπρα να την διακόπτει ξανά και να λέει «το τζάμπα πέθανε. Κανείς δεν μπορεί να πληρώνει με αέρα. Κάποιο άλλοι όχι εγώ, είχαν μιλήσει για νταβατζιλίκι. Το αεριλικί και το νταβατζιλίκι τελείωσε».
Έμμεση παραδοχή των προβλημάτων στη δημοπρασία
Στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών επανήλθε η δημοσιογράφος του STAR Ειρήνη Σαββοπούλου η οποία απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα για όσα είπε στη συνάδελφό της είπε ότι «εμάς δεν μας κλείνει η κρίση, εσείς μας κλείνετε. Μιλήσατε για νταβατζιλίκια έχοντας απέναντί σας εν δυνάμει απολυμένους. Γιατί δεν λέτε πόσα χρήματα κατέβαλαν τα κανάλια και πόσα θα χαθούν από εισφορές κ.α.»
«Κατανοώ πλήρως τη συναισθηματική φόρτιση που έχετε για τη θέση εργασίας αλλά δεν αφορά μόνο μια μερίδα εργαζομένων αλλά τους 1,5 εκατ. ανέργους. Δεν κλείνει ο διαγωνισμός τους σταθμούς σας - δεν ξέρω αν θα κλείσουν κιόλας γιατί μπορεί να εκπέμπουν από άλλες πλατφόρμες - αυτό που σας κλείνει είναι ότι οι ιδιοκτήτες σας κάνοντας επιχειρηματικό υπολογισμό δεν πήραν άδεια. Κάποιο μπήκαν στο διαγωνισμό, δώσαν μεγάλο αντίτιμο και πήραν τις άδειες. Ποιος μπορεί να μας κατηγορήσει ότι δώσαμε τις άδειες εκεί που θέλαμε;».
Παραδέχθηκε εμμέσως, δε, ότι η διαδικασία που επιλέχθηκε είχε προβλήματα λέγοντας ότι ο διαγωνισμός «είχε τα καλά του και τα κακά του γιατί κάποιοι έδωσαν λιγότερα και πήραν άδεια και κάποιοι έδωσαν περισσότερα και δεν πήραν άδεια».
Επανερχόμενος, δε, στο θέμα των θέσεων εργασίας κατέληξε ότι «αναγνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό και για τον τελευταίο εργαζόμενο αλλά το πρόβλημα σας δεν είναι σημαντικότερο από τους χιλιάδες εργαζομένους ή τους εργαζομένους του ALTER ή της Ελευθεροτυπίας. Δεν μπορεί στο όνομα της υπεράσπισης ορισμένων θέσεων εργασίας να μην προχωρήσουμε στη ρύθμιση».
"Δεν διαμορφώνουμε μια νέα διαπλοκή"
Σε ερώτηση για το αν το θέμα με τη δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες ήταν μόνο ποσοτικό ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν ήταν μόνο αυτός ο στόχος αλλά να υπάρξουν και κανόνες.
«Μιλάνε κάποιοι ότι θέλουμε να διαμορφώσουμε μια νέα διαπλοκή. Ξέρετε εμείς τι κόστος έχουμε εμείς από αυτό; Αυτοί που δεν μπήκαν στον διαγωνισμό θα είναι εναντίον μας, αυτοί που δεν πήραν άδεια είναι εναντίον μας, αυτοί που ακούνε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι θα μοιράσει άδειες τζάμπα είναι εναντίον μας.
Έρχεται ο κ. Μαρινάκης και δίνει όσο 3 Τσαμπιονς Λιγκ και έρχεται ο Μητσοτάκης και του λέει "ποια χρήματα παιδί μου, θα στα δώσω όλα τζάμπα". Πρέπει να σταματήσει να δίνονται θαλασσοδάνεια για κανάλια. Όταν ξεκίνησε η συζήτηση αυτή πίστευα ότι θα είχα μαζί μου τη ΝΔ γιατί είναι ένας νέος άνθρωπος αλλά το πρώτο που έκανε ήταν να μπλοκάρει το ΕΣΡ. Δεν θέλω να τσουβαλιάσω τους επιχειρηματίες.
Μπορεί να είναι και πιο λογική η επιλογή όσων έδωσαν ένα μικρότερο τίμημα και τελικά δεν εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια. Πρέπει να υπάρξει ένα Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Απευθύνω έκκληση στην αξιωματική αντιπολίτευση να λέει αλοπρόσσαλα πράγματα. Να αναγνωρίσει το διαγωνισμό και να πάμε μαζί σε συγκρότηση του ΕΣΡ για τους τέσσερις νομίμως αδειοδοτηθέντες σταθμούς».
Δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα να ακυρώσει στο ΣτΕ το διαγωνισμό για τις άδειες
Σε νέα ερώτηση για το ενδεχόμενο η αποφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να μην είναι αυτή που θέλει η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η δικαιοσύνη θα βγάλει την απόφασή της αλλά δεν δίνω ούτε μια πιθανότητα το ΣτΕ να ακυρωθεί ο διαγωνισμός».
Προανήγγειλε, δε, ότι αν η αντιπολίτευση δεν βοηθήσει με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο θα προχωρήσουμε με την εφαρμογή του νόμου και τον διαγωνισμό για τις θεματικές και περιφερειακές άδειες.
"Μέτα από 21 χρόνια χάνω τη δουλειά μου" είπε η δημοσιογράφος του ALPHA Ευαγγελία Τσικρικά τον πρωθυπουργό λέγοντας του ότι «σας κοιτώ στα μάτια και αισθάνομαι ότι εσείς με απολύετε». «Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;» συνέχισε η δημοσιογράφος λέγοντας του ότι τον Ιανουαριο του 2015 λέγατε ότι θα υπερασπιστείτε τη Δημοκρατία, άλλαξε κάτι στα πιστεύω σας;».
«Μας ενδιαφέρουν όλες οι θέσεις εργασίας και όχι μόνο στην επιχείρηση που δουλεύετε εσείς» συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και όταν η δημοσιογράφος προσπάθησε να τον διακόψει ενοχλημένος της είπε «σας παρακαλώ μη με διακόψετε».
«Προσωπικά εσείς και η κυβέρνησή σας με απολύετε από τη δουλειά μου. Εργάζομαι σε μια κερδοφόρα επιχείρηση που δεν χρωστάει και εμένα και άλλους 400 εργαζομένους τους πληρώνουν στην ώρα τους. Τι έχετε να πείτε;
Τα κανάλια ζητούσαν άδεια, οι κυβερνήσεις δεν έδιναν. Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;» είπε μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος.
Τότε ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ερώτημα που κάποιοι θέτουν ότι επιχειρεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει την δική της διαπλοκή και είπε:
«Από αυτή την ιστορία εμείς χάνουμε, όλοι έχουν στραφεί εναντίον μας αλλά το κάνουμε για το συμφέρον του ελληνικού λαού. Αυτοί που είχαν κανάλια μας πολεμούνε διότι δεν πήραν άδεια. Αυτοί που είχαν και πήραν άδεια μας πολεμούνε διότι ξόδεψαν ένα σωρό λεφτά.
Αυτοί που δεν είχαν κανάλια και πλήρωσαν να πάρουν άδεια θα είναι εναντίον μας καθώς ο Κ.Μητσοτάκης θα δώσει τις άδειες τζάμπα. Δηλαδή θα επιστρέψει και τα χρήματα πίσω. Ο Ε.Μαρινάκης πλήρωσε τρία τσάμπιον λιγκ για να πάρει άδεια.
Τώρα ο Μητσοτάκης του λέε 'ρε αδερφέ θα στη δώσω τζάμπα'. Συνεπώς όλοι στρέφονται εναντίον μας»
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.