Λέσβος: Άγνωστοι κατέβασαν και πέταξαν την Ελληνική σημαία στη θάλασσα! - Νέο σοβαρό συμβάν στο νησί (βίντεο)

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ

Συνεχίζεται το κλίμα έντασης που επικρατεί στη Λέσβο με κάποιους να προσπαθούν να υποδαυλίσουν επικίνδυνες καταστάσεις με αφορμή το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών και προσφύγων.


Μετά τα επεισόδια στη Μυτιλήνη την περασμένη Κυριακή  όπου «αλληλέγγυοι» και αλλοδαποί προσπάθησαν να ματαιώσουν την καθιερωμένη τελετή υποστολής της Ελληνικής σημαίας, αλλά και τη μεγάλη φωτιά στο Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών στη Μόρια, τώρα άγνωστοι κατέβασαν και πέταξαν στη θάλασσα την σημαία που κυμάτιζε δίπλα από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην περιοχή Επάνω Σκάλα.
Όπως αναφέρει το LesvosNews.gr  το  γεγονός διαπίστωσαν κάτοικοι της περιοχής και οι οποίοι το κατήγγειλαν.
Όπως οι ίδιοι λένε και στο βίντεο παρατήρησαν ότι η Ελληνική σημαία που κυματίζει χρόνια τώρα στον ιστό δίπλα από το άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας δεν υπήρχε στη θέση της.
Έψαξαν τριγύρω και αντιλήφθηκαν ότι οι άγνωστοι που την κατέβασαν την είχαν πετάξει στη θάλασσα και το  κύμα την έβγαλε στην ακτή.
Κατέβηκαν στην παραλία, την μάζεψαν και στη συνέχεια την τοποθέτησαν στον ιστό όπου και πάλι κυματίζει όπως πρώτα.
Τα απανωτά περιστατικά με την Ελληνική σημαία ουσιαστικά συσσωρεύουν ένταση στο νησί και στην τοπική κοινωνία η οποία βλέπει μέρα με τη μέρα αφενός η κατάσταση με το μεταναστευτικό να γίνεται όλο και πιο δύσκολη και αφετέρου ομάδες με υπόγειες διαδρομές και σκοτεινούς σκοπούς να δρουν ανεξέλεγκτα στο νησί, που κάποτε δεν αντιμετώπιζε κανένα τέτοιο πρόβλημα.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά η κυβέρνηση ψάχνει πλοίο για να «φιλοξενήσει» τους αλλοδαπούς μετά τη φωτιά που σχεδόν κατέστρεψε το  Κέντρο Παραμονής Αλλοδαπών στη Μόρια, φωτιά που έβαλαν οι ίδιοι οι αλλοδαποί!
Όπως έγινε γνωστό σε νέο διαγωνισμό για τη ναύλωση πλοίου, προκειμένου να μεταβούν παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Μόριαςστην Μυτιλήνη,θα προχωρήσει το υπουργείο Ναυτιλίας καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος της εταιρείας που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό δεν προσήλθε για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και την κατάθεση εγγυητικής επιστολής.
Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος του υπουργείου Ναυτιλίας σε κάθε έναν από τους επιβαίνοντες αλλοδαπούς, θα έπρεπε να παρέχεται κάθε έξι ώρες δωρεάν τουλάχιστον ένα μπουκάλι 750ml νερό και δωρεάν πρόγευμα πρόχειρης τροφής τουλάχιστον ένα σάντουιτς άνευ χοιρινού κρέατος.
Επίσης, στο πλοία θα πρέπει να παρέχονται βασικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης (ύπαρξη φαρμακείου για την αντιμετώπιση πρωτογενών περιστατικών).
Σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στο διαύγεια ο σχετικός μειοδοτικός διεθνής διαγωνισμός συνολικού προϋπολογισμού 37.400 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και κρατήσεων, είχε ανατεθεί από την Επιτροπή Αξιολόγησης του υπουργείου Ναυτιλίας στην εταιρεία European Management company έναντι του ποσού των 28.520 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων κρατήσεων και ΦΠΑ, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και μεταφοράς μεταναστών από τον καταυλισμό Μόρια της Λέσβου.πηγη


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.