«Χτύπησε κόκκινο» η ανεργία στη Γαλλία τον Αύγουστο

Σημαντική αύξηση του αριθμού των ανέργων σημειώθηκε τον Αύγουστο στη Γαλλία, με επιπλέον 50.000 αιτούντες εργασία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η σοσιαλιστική κυβέρνηση που επιχειρεί να μειώσει τα ποσοστά ανεργίας μόλις επτά μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2017.


Bάσει αυτής της αύξησης κατά 1,4%, που είναι η μεγαλύτερη από τον Ιανουάριο του 2013, στα μητρώα ανέργων στη μητροπολιτική Γαλλία είναι εγγεγραμμένοι 3.560.000 άνθρωποι.
Έπειτα από μια βελτίωση τον Ιούλιο, η υπουργός Εργασίας Μίριαμ ελ Κομρί εξηγεί αυτά τα στοιχεία ως μια «άτυπη αύξηση» της ανεργίας, «που δεν συνδέεται με την γενική διαμόρφωση της οικονομικής συγκυρίας».
Για την υπουργό, η αύξηση της ανεργίας οφείλεται ιδίως «στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ορισμένοι τομείς δραστηριότητας που επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις επιθέσεις του Ιουλίου» στη Νίκαια (86 νεκροί) και σε έναν ναό, όπου εκτελέστηκε ένας ιερέας.
Οι επιθέσεις, την ευθύνη των οποίων ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, έπληξαν τον τουριστικό κλάδο, ιδιαίτερα στην Κυανή Ακτή. Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του τομέα, στη γαλλική Ριβιέρα καταγράφθηκε πτώση της κίνησης κατά 10% στη διαμονή και τις μεταφορές και μια πτώση των κύκλων εργασιών του κλάδου του τουρισμού από 20% έως 25%.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος αναμένεται να αποκαλύψει τον Δεκέμβριο εάν σκοπεύει να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία, έχει θέσει ως προϋπόθεση μιας νέας υποψηφιότητας την βελτίωση των στοιχείων στο μέτωπο της ανεργίας.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΗ SO EASY ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYRShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.