Σε κατάσταση ασφυξίας το νοσοκομείο Χίου εξαιτίας των μεταναστών



Tα δεκάδες περιστατικά περίθαλψης αλλοδαπών  που άλλες φορές χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και άλλες πάλι χρησιμοποιούν το γενικό νοσοκομείο Xίου ως μέσο φυγής για την Αθήνα, έρχονται να δοκιμάσουν την αντοχή των εργαζομένων του νοσοκομείου, σε καθημερινή βάση.


Σύμφωνα με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ε. Βουτιέρου, το ανησυχητικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι το γεγονός ότι  από όλα τα περιστατικά αυτά τα οποία αυξήθηκαν κατακόρυφα είναι αυτά που αφορούν στο Ψυχιατρικό τμήμα συμπεριλαμβανομένων και των περιπτώσεων παιδιών που πρέπει να εξεταστούν από παιδοψυχιάτρους.
«Είναι γεγονός ότι σε όλα τα περιστατικά παρουσιάζεται αύξηση. Η αβεβαιότητα και ο φόβος δημιουργούν συνθήκες δύσκολες για όλους μας. Είναι πολλά τα περιστατικά προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στο Νοσοκομείο είτε υπό την επήρεια αλκοόλ και άλλων ουσιών είτε κατόπιν υπόδειξης των ιατρών των Μ.Κ.Ο. και της Αστυνομίας.
Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν συχνά συνεργασίες και συζητήσεις και την Αστυνομία και με την Εισαγγελία», ανέφερε η κυρία Βουτιέρου.
Το Νοσοκομείο ως μέσο φυγής
Η πολύμηνη παραμονή  χιλιάδων ατόμων στο νησί κάνει πολλούς από αυτούς να αναζητήσουν άλλους τρόπος φυγής προς την ηπειρωτική Ελλάδα, με δεδομένη την απαγόρευση εξόδου από το νησί έτσι όπως αυτή περιγράφεται μέσα από τη συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας.
«Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλά από αυτά τα άτομα που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, που όμως δεν χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ζητώντας αρχικά τη μεταφορά τους στο Νοσοκομείο κι έπειτα τη νοσηλεία τους εκτός Χίου», εξήγησε η κυρία Βουτιέρου.
Ενημερώνει το Υπουργείο
Και μπορεί εκ του αποτελέσματος το πρόσημο στην αξιολόγηση του Νοσοκομείου να είναι θετικό, ωστόσο το ερώτημα είναι για πόσο ακόμα. Ιατροί, Νοσηλευτές και Διοικητικό Προσωπικό βρίσκονται κοντά στην κατάρρευση λόγω της κούρασης και των συνεχών περιστατικών.
Έχοντας γνώση του φόρτου εργασίας των εργαζομένων η Ε. Βουτιέρου εντός της εβδομάδας προγραμματίζει επίσκεψη στην Αθήνα προκειμένου να θέσει σειρά ζητημάτων στο Υπ. Υγείας που θα κληθεί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του Νοσοκομείου της Χίου.
« Η κούραση μας έχει καταβάλει όλους. Βλέπουμε όλα αυτά που έρχονται και φοβόμαστε ότι ίσως δεν αντέξουμε», κατέληξε η ίδια σε δηλώσεις της
(σ.σ. Το ερώτημα βέβαια είναι τι γίνεται με τους Έλληνες ασθενείς, αλλά μάλλον ουδείς φαίνεται να ασχολείται.)
Πηγή: Politischios
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ



Στηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ





SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ



Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR








Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.