Συμμαχία καλών προθέσεων αλλά άνευ ουσίας

ΚΟΙΝΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΧΩΡΕΣ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΑΛΛΑ...
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Μια συμμαχία καλών προθέσεων φαίνεται πως σχημάτισε ο Α.Τσίπρας (που διπλωματικά είναι κάτι αλλά επί της ουσίας δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα έναντι της Γερμανίας και της ΕΚΤ) και την «σφραγίζει» με ένα κοινό κείμενο των ηγετών των ευρωμεσογειακών χωρών του Νότου, την «Διακήρυξη των Αθηνών» όπως την ονόμασαν.


Ο Αλέξης Τσίπρας όπως είναι γνωστό ανέλαβε την πρωτοβουλία να καλέσει στην Αθήνα τους ηγέτες Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Μάλτας, Κύπρου και Πορτογαλίας με στόχο να βρει συμμάχους στα δύσκολα που περιμένουν την χώρα.
Στο Μαξίμου φυσικά και είναι ικανοποιημένοι για τα αποτελέσματα της Συνόδου καθώς υπήρξε κοινή διακήρυξη και συνεπώς η Σύνοδος του Νότου, αποκτά θεσμικά χαρακτηριστικά,με την επόμενη να γίνεται στην Πορτογαλία.
Θα είναι δηλαδή θετική.
«Οι ευρωμεσογειακές χώρες εμφανίζονται ως μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» έλεγαν κυβερνητικοί κύκλοι με αφορμή την την δήλωση Βέμπερ ενώ πρόσθεσαν με καυστικότητα ότι: «Χαιρόμαστε που έχει απήχηση η σύνοδος».
Είναι όμως έτσι απλά τα πράγματα; Δεν είναι.
Η Σύνοδος αυτή μοιάζει και είναι σαν μια συγκέντρωση αδύναμων που θέλουν από κοινού να αντισταθούν στον «γίγαντα» που βασανίζει τις ζωές τους, δηλαδή την Γερμανία.
Γερμανία όμως και ΕΚΤ τους έχουν όλους ΔΕΜΕΝΟΥΣ.
Ακόμα και τα τραπεζικά τους συστήματα βγαίνουν από την «πρίζα» από την ΕΚΤ, όπως συνέβη άλλωστε και στην Ελλάδα πέρυσι το καλοκαίρι και στην Κύπρο το 2013.
Οι βασικοί ηγέτες όπως ο Ματέο Ρέντσι και ο Φ.Ολάντ έχουν ημερομηνία «λήξης».
Ο Φ.Ολάντ αυτή τη στιγμή παίζεται αν θα βρεί και την ψήφο της μητέρας των τεσσάρων παιδιών του στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.
Ο Μ.Ρέντσι μετά το ιταλικό δημοψήφισμα του Οκτωβρίου για τις συνταγματικές -προς χάρην της ΕΕ- αλλαγές αναμένεται να πάρει και αυτός... φύλλο πορείας.
Ο δε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μ.Ραχόι δεν έκανε καν τον κόπο να παρευρεθεί και έστειλε στην θέση του κάποιον... αναπληρωτή υπουργό Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας, Φερνάντο Εγκιδάθου!
Τόσο πολύ τον ενδιέφερε η Σύνοδος αυτή. Οπότε για ποια συμμαχία μιλάμε; Απλά γέμισε λίγο ο «σάκκος» των ελπίδων.
Αλλά το ξαναλέμε. Ακόμα και έτσι η συμμαχία αυτή πόση πραγματική ισχύ έχει έναντι των Γερμανών; Θυμίζει τον γνωστό καρχαρία του Αρκά, τον επονομαζόμενο «Σερ»
Τα κακόμοιρα τα ψαράκια συνασπίζονται για να αντιμετωπίσουν τον καρχαρία αλλά... «φευ» η έλλειψη δυνάμεως είναι εμφανής.
Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει κάποιος από τους Γερμανούς είναι να μην συμμετέχουν στο παιχνίδι τους αυτό που έκαναν δηλαδή οι Βρετανοί
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.