Νέο φάρμακο κατά μορφών καρκίνου υπόσχεται «θαύματα» ακόμα και στο 4ο στάδιο της ασθένειας

ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
του Πάνου Σπαγόπουλου
Ένα νέο φάρμακο που δίνει ελπίδες στην αντιμετώπιση του καρκίνου, ακόμα και σε ασθενείς με καρκίνο στο τέταρτο στάδιο, ετοιμάζεται να λάβει ταχεία έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).


Πρόκειται για το φάρμακο με την ονομασία Venetoclax, το οποίο παρασκευάζεται από την εταιρεία AbbVie στην Μελβούρνη της Αυστραλίας και ανήκει σε μια νέα γενιά “στοχευμένων φαρμάκων”, τα οποία επιτίθενται σε συγκεκριμένους καρκινογενείς βιολογικούς παράγοντες, όπως οι μεταλλάξεις στην κυτταρική δομή.
Οι επιστήμονες που ανέπτυξαν το Venetoclax, ο δρ David Huang και η ομάδα του από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Walter και Eliza Hall, έλαβαν φέτος το βραβείο Eureka για Καινοτομία στην Ιατρική Έρευνα.
Το Venetoclax και άλλες στοχευμένες θεραπείες είναι μόνο ένα μέρος από μια σειρά σημαντικών ανακαλύψεων για τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Και εκείνος ο τομέας που παρουσιάζει τα πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα είναι η ανοσοθεραπεία, δηλαδή η εκμετάλλευση του ίδιου του ανοσοποιητικού συστήματος του οργανισμού, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο καρκίνος.
Μέχρι στιγμής, φάρμακα ανοσοθεραπείας έχουν χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά στη θεραπεία του μελανώματος. Ο Greg Lawson, που βλέπετε στην δεύτερη φωτογραφία, είναι η απόδειξη της δύναμης αυτής της νέας κατηγορίας φαρμάκων.
Σύμφωνα με αυστραλιανά ΜΜΕ, καρκινοπαθείς με λεμφοκυτταρική λευχαιμία, ενός καρκίνου του αίματος και του μυελού των οστών, συμμετείχαν σε δοκιμαστικές θεραπείες από το 2013 και μετά από ένα χρόνο τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, συγκριτικά με την κρισιμότητα της κατάστασής τους.
Ο καθηγητής John Seymour, του Κέντρου Καρκίνου Peter MacCallum, εκ των επικεφαλής της δοκιμής, δήλωσε σχετικά:
“Τα κύτταρα, όταν γεννιούνται, είναι μοιραίο ότι θα πεθάνουν και τα καρκινικά κύτταρα -ιδιαίτερα εκείνα της λευχαιμίας- καθυστερούν αυτόν το θάνατο χρησιμοποιώντας μια πρωτεΐνη, που ονομάζεται BCL2 (...) Το Venetoclax λειτουργεί με συγκεκριμένους αναστολείς της δράσης της ΒCL2 και επιτρέπει στα κύτταρα να πεθάνουν με τον τρόπο που προορίζονταν εξαρχής”, δήλωσε χαρακτηριστικά.
Στην μελέτη σχεδόν τέσσερις στους πέντε ασθενείς είχαν θετικό αποτέλεσμα, με πλήρη ύφεση για έναν στους πέντε ασθενείς.


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου