Έκθεση αποκαλύπτει τη διάσειση της Χ.Κλίντον και το θρόμβο στον εγκέφαλο το 2012

Έκθεση στην οποία αναφέρεται ότι η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε πως δεν θυμάται τις οδηγίες που είχε λάβει για το χειρισμό ευαίσθητων πληροφοριών, το διάστημα που ήταν υπουργός εξωτερικών, λόγω της διάσεισης που είχε υποστεί το 2012, έδωσε στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή αστυνομία.


Το FBI παρουσίασε την περίληψη της κατάθεσης που έδωσε στις 2 Ιουλίου η υποψήφια για την προεδρία με τους Δημοκρατικούς, καθώς και άλλες λεπτομέρειες από την έρευνα που αφορούσε τη χρήση ενός ιδιωτικού διακομιστή για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της όταν ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.
Η Κλίντον, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο για την προεδρία Ντόλαντ Τραμπ στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου, έχει δεχτεί σφοδρή κριτική από τους Ρεπουμπλικανούς για το θέμα αυτό με αποτέλεσμα πολλοί ψηφοφόροι να αμφιβάλουν για την αξιοπιστία της.
Από τον Ιούλιο το FBI είχε συστήσει στο υπουργείο Δικαιοσύνης να μην ασκηθεί δίωξη στην Κλίντον.«Καθιστούμε αυτό το υλικό διαθέσιμο για το κοινό, για το καλό της διαφάνειας και ανταποκρινόμενοι σε πολλά αιτήματα (που διατυπώθηκαν) με βάση τον Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφόρησης», ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα.
Σύμφωνα με την 58σέλιδη έκθεση, άγνωστοι τους οποίους το FBI περιγράφει μόνο ως "εχθρικούς ξένους", κατάφεραν να διαβάσουν κάποια από τα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που έστελνε η Κλίντον επειδή απέκτησαν πρόσβαση στους λογαριασμούς των προσώπων με τα οποία είχε επαφή η πρώην υπουργός. Με τον τρόπο αυτό «απέκτησαν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που στάλθηκαν ή ελήφθησαν από την Κλίντον στον προσωπικό της λογαριασμό».
Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Κλίντον είπε στην κατάθεσή της ότι «δεν έλαβε καμία οδηγία ή εντολή»σχετικά με τη διατήρηση των αρχείων της στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ όταν αποχώρησε από το υπουργείο, το 2013. Όμως «τον Δεκέμβριο του 2012 έπαθε διάσειση και γύρω στην Πρωτοχρονιά είχε έναν θρόμβο (στον εγκέφαλο). Ακολουθώντας τη συμβουλή του γιατρού της εργαζόταν μόνο για λίγες ώρες κάθε ημέρα και δεν μπορεί να θυμηθεί κάθε ενημέρωση που της έγινε».
Η Κλίντον υποστήριξε επίσης ότι δεν επέλεξε να χρησιμοποιεί έναν ιδιωτικό διακομιστή για να παρακάμψει τον νόμο που απαιτεί να διατηρούνται οι επικοινωνίες της για κρατικά θέματα ως δημόσια αρχεία. Ισχυρίστηκε ότι ήταν γνωστό σε πολλούς υπαλλήλους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι χρησιμοποιούσε τον ιδιωτικό διακομιστή γιατί λάμβαναν μηνύματα από την ίδια.
Ωστόσο, υπάλληλοι του υπουργείου που ρωτήθηκαν από το FBI, είπαν ότι πολλά από τα email της Κλίντον εμφάνιζαν μόνο το γράμμα "H" στην ένδειξη του αποστολέα και όχι ολόκληρο το ιδιωτικό email της.
Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι η Κλίντον επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ το 2009 για να τον ρωτήσει πώς χρησιμοποιούσε το ιδιωτικό κινητό τηλέφωνό του. Απαντώντας της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Πάουελ της επισήμανε ότι θα πρέπει να είναι "πολύ προσεκτική" γιατί τα μηνύματα που θα έστελνε από το BlackBerry της θα αποτελούσαν δημόσια έγγραφα.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ KYR

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.