Έρευνα: Ο λογαριασμός σας στο Instagram μπορεί να αποκαλύψει πιθανά προβλήματα υγείας

Ο λογαριασμός σου στο Instagram αποκαλύπτει πολλά για την προσωπικότητά σου σύμφωνα με τους ερευνητές: Το αγαπημένο σου φαγητό, πού σου αρέσει να πηγαίνεις διακοπές, ακόμη και στοιχεία από την καθημερινή ρουτίνα.


Όμως τι θα λέγατε αν σας έλεγαν ότι αποκαλύπτει πράγματα ακόμη πιο προσωπικά για εσάς; Όπως την ψυχική σας υγεία; Ή αν πάσχετε από κατάθλιψη;
Ερευνητές από το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα λογισμικού που μπορεί να εντοπίσει με ακρίβεια τα σημάδια της κλινικής κατάθλιψης μόνο με την ανάλυση φωτογραφιών των ανθρώπων στο Instagram, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror.
Χρησιμοποιώντας ένα σύνολο εργαλείων, ο αλγόριθμος «χτενίζει» χιλιάδες φωτογραφίες στο Instagram, κάνοντας ανάλυση διαφόρων δεδομένων και χαρακτηριστικών στο πρόσωπο και καταλήγει στο συμπέρασμα ποιος μπορεί να πάσχει από κατάθλιψη.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της έρευνας έγινε τεστ σε 166 προφίλ όπου ανιχνεύθηκαν σημάδια ψυχικής ασθένειας. Σε ποσοστό 70% το μοντέλο ήταν σε θέση να προσδιορίσει με ακρίβεια ποιος χρήστης έδειχνε συμπτώματα κατάθλιψης ξεπερνώντας ακόμη και τους επαγγελματίες που έκαναν αξιολόγηση του ασθενούς πρόσωπο με πρόσωπο. «Οι φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί από καταθλιπτικά άτομα είχαν περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο γαλανές, πιο γκρίζες και πιο σκοτεινές», σύμφωνα με τους ερευνητές.
Είτε θα χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο, είτε όχι, ένα πράγμα είναι σίγουρο: ότι τα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκαλύπτουν πολύ περισσότερα απ' ό,τι έχουμε φανταστεί.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.