Guardian: «Με τι ασχολούνται οι Αλβανοί στα ελληνικά κέντρα διαμονής μεταναστών: Με ναρκωτικά και δουλεμπόριο»!

ΑΡΘΡΟ - ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Θερίζουν» τα ναρκωτικά, η πορνεία και το δουλεμπόριο που υποκινούν οι Αλβανοί στα κέντρα διαμονής μεταναστών στην Ελλάδα. Οχι ότι είναι κάτι που δεν γνωρίζαμε, αλλά σήμερα έρχεται να μας το επισημάνει ένα ακόμα άρθρο-κόλαφος από το εξωτερικό, της βρετανικής εφημερίδας Guardian.


Την κατάσταση στα κέντρα κράτησης μετανάστων σχολιάζει το άρθρο, υποστηρίζοντας ότι οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι μετανάστες πέφτουν θύματα εγκληματικών ομάδων από  Αλβανούς που τους αντιμετωπίζουν, όπως γράφει, ως «ιδανικά θύματα για πορνεία, διακίνηση ναρκωτικών και δουλέμπόριο».
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα οι πληροφορίες για τις «ανησυχητικά επικίνδυνες καταστάσεις σε πολλές από τις εγκαστάσεις για τους πρόσφυγες» φτάνουν σε μια στιγμή κατά την οποία η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία τεσσάρων νέων κέντρων φιλοξενία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του υπερπληθυσμού.
«Αν δεν γίνει τίποτα προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής αυτών των προσφύγων προβλέπω μεγάλη καταστροφή» προειδοποιεί εθελοντής αμερικανικής καταγωγής που εργάζεται στο καμπ Ελπίδα έξω από τη Θεσσαλονίκη. 
«Με 55 κέντρα φιλοξενίας σε όλη τη χώρα η Ελλάδα έχει στην πράξη γίνει "μαύρη τρύπα" για τους πρόσφυγες αφού η ΕΕ και οι βαλκανικές χώρες έχουν κλήσει τα σύνορά τους προκειμένου να τους αποκλείσουν. Σε ιδιωτικές συζητήσεις αρκετοί Έλληνες αξιωματούχοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι αριθμοί των μεταναστών αυξάνονται καθώς υπάρχουν ανησυχητικά σημάδια ότι η συμφωνία που υπεγράφη πριν από 5 μήνες ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία είναι έτοιμη να καταρρεύσει» γράφει η Helen Smith για τον Guardian.
Όπως λένε μετανάστες καθώς η αβεβαιότητα και ο θυμός για τις αργές διαδικασίες χορήγησης ασύλου αυξάνονται, οι ίδιοι μετατρέπονται σε εύκολους στόχους για τους εγκληματίες. «Δεν είχα κάνει ποτέ μου ναρκωτικά και ξεκίνησε εδώ. Το στρατοπεδο πρώην Softex είναι τρομακτικό. Ζούμε σαν ζώα σε σκηνές κάτω από αφόρητη ζέστη. Αλβανοί έρχονται εδώ και κάνουν εμπόριο ναρκωτικών» περιγράφει την κατάσταση ένας 17χρονος από τη Συρία.
Ο ίδιος κατηγορεί και την αστυνομία για την απουσία της: Δεν υπάρχουν καν. Βλέπουν τη διακίνηση ναρκωτικών, τα μαχαιρώματα, τους τσακωμούς και δεν κάνουν τίποτα. «Δεν ενδιαφέρονται. Ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται» καταλήγει.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.