Αυξήθηκαν οι αεροπορικές κρατήσεις προς τη Βρετανία μετά την υποτίμηση της λίρας

Οι αεροπορικές κρατήσεις προς τη Βρετανία αυξήθηκαν αυτόν τον μήνα  καθώς οι ξένοι επισκέπτες προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία για φθηνότερες διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της υποτίμησης της στερλίνας.


Οι κρατήσεις σε πτήσεις με προορισμό τη Βρετανία αυξήθηκαν κατά 4,3% στις 28 ημέρες έως τις 21 Ιουλίου συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την εταιρία ανάλυσης ταξιδιωτικών δεδομένων ForwardKeys, αντιστρέφοντας την τάση που παρατηρήθηκε τον μήνα πριν το δημοψήφισμα όταν οι κρατήσεις μειώθηκαν κατά 2,8%.
Η ψήφος της Βρετανίας υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου οδήγησε σε πτώση της λίρας κατά περίπου 10% έναντι του δολαρίου και του ευρώ, καθιστώντας φθηνότερα τα ταξίδια στη χώρα για όσους χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.
Η ForwardKeys απέδωσε την αύξηση των κρατήσεων για τη Βρετανία στην αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
«Το Brexit είχε έναν άμεσο, θετικό αντίκτυπο στον τουρισμό προς το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο μεταφράζεται σε καλύτερες των αναμενόμενων αφίξεις», ανέφερε σε σημερινή ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της ForwardKeys Ολιβιέρ Χάγερ.
Οι κρατήσεις από χώρες εκτός της Ευρώπης αυξήθηκαν κατά 8,6% στις 28 ημέρες μετά το Brexit συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, έχοντας μειωθεί κατά 0,1% τον μήνα πριν το Brexit, χάρη κυρίως στους επισκέπτες από το Χονγκ Κονγκ, τις ΗΠΑ και τον Καναδά.
Οι κρατήσεις από Ευρωπαίους ήταν κατά 1,8% χαμηλότερες τον Ιούλιο σε ετήσια βάση, σημειώνοντας βελτίωση σε σχέση με τη μείωση κατά 6,8% που παρατηρήθηκε το μήνα πριν το δημοψήφισμα.
Η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών θα μπορούσε να ενισχύσει τους τουριστικούς προορισμούς, τους ξενοδόχους, τα εστιατόρια και τα καταστήματα σε όλη τη Βρετανία, κάποια από τα οποία ήδη αναμένουν να ωφεληθούν από τον υψηλότερο αριθμό των ίδιων των Βρετανών που αποφασίζουν να κάνουν διακοπές στη χώρα τους.

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 phgh ΠΗΓΗ πηγη
Η Γελοιογραφία της Ημέρας


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.