Στη ΔΕΘ η εφαρμογή των φοιτητών ΑΠΘ κατά του εκφοβισμού που κέρδισε την πρωτιά σε διεθνή διαγωνισμό (φωτό)

Στην 81η ΔΕΘ θα παρουσιαστεί το παιχνίδι που έφτιαξαν τέσσερις φοιτητές του ΑΠΘ και κατέκτησε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό της Microsoft. 

Στην προσεχή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί απο 10 έως και 18 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστεί το καινοτόμο και πρωτοποριακό παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας κατά του bullying, με τίτλο «Amanda project».
Το παιχνίδι κατέκτησε την πρώτη θέση στην κατηγορία World Citizenship στον 14ο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, που έγινε στο Σιάτλ των ΗΠΑ και συμμετείχαν οι 35 καλύτερες ομάδες από όλο τον κόσμο.
Όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo, το Amanda project, που ανέπτυξαν τέσσερις φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιαστεί στο θεματικό αφιέρωμα E-gaming και θα βρεθεί στο επίκεντρο του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος, «Artecitya. Οραματιζόμενοι την Πόλη του Αύριο (2014-2018)» (www.artecitya.eu), με την υποστήριξη του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη της ΕΕ.
Στόχος του Φεστιβάλ Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας είναι η εξερεύνηση διαφορετικών μορφών συνέργειας μεταξύ τέχνης, επιστήμης και τεχνολογίας, μέσα από την συνεργασία μεταξύ δημιουργών και προγραμματιστών.

Την ομάδα των νικητών αποτελούν οι φοιτητές Βασίλης Μπαλτατζής, Μαργαρίτα Μπίντση, Γιώργος Σχινάς και Ηλίας Χρυσοβέργης και κατάφεραν να πάρουν την πρώτη θέση στην κατηγορία τους στον διαγωνισμό. Το Amanda project το σχεδίασαν υπό την καθοδήγηση του καθηγητή και μέντορά τους Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη.

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 phgh ΠΗΓΗ πηγη
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.