Επίθεση από την Αγκυρα κατά του ΠτΔ Π.Παυλόπουλου που μίλησε για γενοκτονία των Ποντίων! - «Είναι δημαγωγός»

Επίθεση από την Αγκυρα κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου είχαμε πριν λίγο, με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών στο μήνυμα που έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ζητώντας την «ειλικρινή συγγνώμη» της Τουρκίας για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.


Σε μια επιστολή σε ανοίκειο ύφος το τουρκικό ΥΠΕΞ αφενός χαρακτηρίζει «δημαγωγία» τα όσα είπε ο κ. Παυλόπουλος και αφετέρου επαναφέρει θέμα «απάνθρωπης μεταχείρισης όλων των μειονοτήτων» προσθέτοντας ότι πρόκειται για δηλώσεις που δεν... συνάδουν (!) με υπεύθυνο ηγέτη χώρας, χωρίς νομική και ιστορική βάση.
Επίσης υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του Έλληνα προέδρου της Δημοκρατίας «υποκινούν το θρησκευτικό και εθνικό μίσος είναι αντίθετες προς το πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και δεν συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».
Όσο για το γιατί δεν έγινε η Θεία λειτουργία στην Παναγία τη Σουμελά στην Τραπεζούντα η τουρκική πλευρά μιλά για«διαστρέβλωση της πραγματικότητας» υποστηρίζοντας ότι φέτος δεν επετράπη η λειτουργία «λόγω εργασιών ανακαίνισης».
Ο Προκόπης Παυλόπουλος στις δηλώσεις του από το Βέρμιο όπου βρέθηκε για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου είχε χαρακτηρίσει «αυθαιρεσία» των τουρκικών Αρχών το γεγονός ότι δεν επέτρεψαν να τελεστεί η Πατριαρχική Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να κάμψει το θρησκευτικό φρόνημα και την ιστορική μνήμη των Ελλήνων.
Αναφερόμενος, δε, στη Γενοκτονία των Ποντίων είπε ότι «δίνουμε ιερή υπόσχεση ότι δεν ξεχνούμε τη θυσία τους και θ’ αγωνιζόμαστε ως την τελική τους δικαίωση. Δηλαδή ως την γενική αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την έκφραση, τουλάχιστον, μιας ειλικρινούς συγνώμης από τους απογόνους των θυτών, την Τουρκία».

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣ


Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.