Να γιατί η Κίνα κατεβαίνει Συρία: Τρία Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά σε πολεμική επιχείρηση στην Νότια Σινική Θάλασσα (εικόνες-βίντεο)

Σε μια πρωτοφανή επίδειξη δύναμης οι ΗΠΑ έστειλαν για πρώτη φορά και τα τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά τους και συγκεκριμένα τα B-52, B-1B, και B-2 σε σχηματισμό μάχης πάνω από τα διαφιλονικούμενα νερά που η Κίνα έχει επανειλημμένα ορκιστεί να υπερασπιστεί ενώ προχώρησαν και σε κατασκοπευτικές πτήσεις.Αυτός είναι και ο λόγος που η Κίνα αποφάσισε να εμπλακεί στρατιωτικά στη Συρία.

Και τα τρία στρατηγικά βομβαρδιστικά απογειώθηκαν ταυτόχρονα από την αεροπορική βάση Andersen στο Guam. Τα B-52 Stratofortress, B-1B Lancer και B-2 Spirit, συμμετείχαν σε κοινή άσκηση στην περιοχή της Α.Ασίας.

«Αν και όλα τα αεροσκάφη είχαν αναπτυχθεί ανεξάρτητα στην Αμερικανική διοίκηση Eιρηνικού (USPACOM), περιοχή ευθύνης, αυτή ήταν η πρώτη φορά που και τα τρία βομβαρδιστικά πέταξαν σε σχηματισμό πάνω από την αεροπορική βάση Andersen διαχωρίστηκαν και διεξήγαγαν κοινές επιχειρήσεις στην Νότια Σινική Θάλασσα και ΒΑ Ασία» ανέφεραν οι ΗΠΑ σε ανακοίνωση τους.

«Η περιοχή ευθύνης της USPACOM καλύπτει το 52% της υδρογείου και αυτό κάνει τα στρατηγικά βομβαρδιστικά το πιο αποτελεσματικό όπλο προσβολής ισχύος μεγάλης εμβέλειας  το οποίο διαβεβαιώνει τους συμμάχους μας για την αποτρεπτική ικανότητα μας και τους εχθρούς μας για την ικανότητα επίθεσης σε παγκόσμια ακτίνα».

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι οι ασκήσεις έδωσαν την δυνατότητα στα πληρώματα των βομβαρδιστικών να «εκπαιδευτούν και να ενοποιηθούν» με τους συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή και να ενδυναμώσουν τις Αμερικανικές ικανότητες στην γεωγραφική περιοχή κοντά στην βάση Andersen».

«Οι εκπαιδευτικές αναπτύξεις σαν αυτές διατηρούν την ετοιμότητα του πληρώματος και παρέχουν μοναδικές ευκαιρίες εκπαίδευσης» είπε ο Συνταγματάρχης  Keith Butler, της 13ης Μοίρας Βομβαρδισμού και διευθυντής των επιχειρήσεων.

«Δίνει επίσης την ευκαιρία να εργαστούμε με άλλα βομβαρδιστικά που έχουμε στην Διοίκηση Παγκόσμιου Πλήγματος καθώς με τους περιφερειακούς συμμάχους και συνεργάτες για την ασφάλεια και την αποτροπή σε αυτό το μέρος του κόσμου».«Η αποστολή έδειξε την αμερικανική δέσμευση για υποστήριξη της παγκόσμιας ασφάλειας και της ικανότητας μας για αξιόπιστη στρατηγική αποτρεπτική δύναμη» είπε ο Στρατηγός Douglas Cox.

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΡΟΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ


SABROSO: COFFEE & FOOD ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


ΣΠΙΤΙ ΚΗΠΟΣ


ΓΙΑ ΓΑΜΟΥΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ & ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΡΙΑ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ ΕΠΙΠΛΟ ΧΥΤΤΑΣ POT PLANS ΚΟΡΑΚΙΤΗΣ ΕΑΚ SRVICE ΘΩΜΑΣ ΜΑΓΙΑΦΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΤΕΝΤΕΣΗ ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣπηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.