Αναλυτικά όλο το σχέδιο διάσωσης της εταιρείας «Μαρινόπουλος» από τον «Σκλαβενίτη»

ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ;


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου θωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί και οι διαπραγματεύσεις έχουν μπει στην τελική ευθεία για τη διάσωση της εταιρείας και μέχρι το τέλος Αυγούστου θα έχουν μπει όλα σε σειρά καθώς ήδη στελέχη του Σκλαβενίτη επαφές με ιδιοκτήτες ακινήτων σούπερ μάρκετ “Μαρινόπουλος” που έχουν απλήρωτα ενοίκια, για να μην γίνουν εξώσεις.


Άλλωστε ούτε και αυτούς τους συμφέρει να μείνουν ξενοίκιαστα τα ακίνητά τους με τέτοια υπερφορολόγηση και τέτοια καθίζηση στην αγορά.
Αυτό που ενδιαφέρει βεβαίως και άμεσα τους εργαζομενους είναι το πως θα διασωθεί η «Μαρινόπουλος» και μαζί με αυτοίν 14.000 άτομα που έχουν οικογένειες αλλά και τον εαυτό τους για να ζήσουν.
Eπειδή η καταστροφή θα ήταν τεράστια για την ήδη «νεκρή» ελληνική αγορά και η ίδια η «Σκλαβενίτης» θέλει περισσότερο απ'ολους να υλοποιηθεί μια βιωσιμη λυση.
Σήμερα, το Capital.gr  και η Αλεξάνδρα Γκίτση δημοσιεύει όλες τις λεπτομέρειες για το σχέδιο διάσωσης που έχει καταθέσει η "Σκλαβενίτης". 
Διαβάστε αναλυτικά
Το κόστος της διάσωσης: Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη που εμπλέκονται στις διαπραγματεύσεις, για τη διάσωση της Μαρινόπουλος θα απαιτηθεί κοντά στο μισό δισεκατομμύριο ευρώ. 
Χρηματοδότηση: Από αυτό το μισό δισεκατομμύριο ευρώ που απαιτείται για τη διάσωση της Μαρινόπουλος, τα 360 εκατ. ευρώ θα προέλθουν από δάνειο που θα λάβει η νέα εταιρεία με εγγύηση της Σκλαβενίτης. Το συγκεκριμένο δάνειο που θα λάβει η νέα εταιρεία, τον πλήρη έλεγχο της οποίας θα έχει η Σκλαβενίτης, θα έχει επιτόκιο euribor +1,5% spread. 
Με βάση πληροφορίες από τραπεζικά στελέχη, οι τράπεζες θα έχουν option, που σημαίνει πως αν το ασκήσουν θα έχουν το 25% της νέας εταιρείας και η Σκλαβενίτης το 75%.
Φρέσκο χρήμα: Εκτός από το δάνειο που θα λάβει η νέα εταιρεία με εγγύηση της Σκλαβενίτης, η τελευταία θα βάλει 125 εκατ. ευρώ "φρέσκο χρήμα". Εξ αυτών σε πρώτη φάση τα 15 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν στην ενδιάμεση χρηματοδότηση. Σε δεύτερη φάση, δηλαδή μόλις ολοκληρωθεί το deal, άλλα 60 εκατ. ευρώ θα πάνε στη νέα εταιρεία, ενώ ακόμη 50 εκατ. ευρώ θα δοθούν το 2017.
Ενδιάμεση χρηματοδότηση: Κρίσιμος παράγοντας για να μπορέσει να επιβιώσει το χειμαζόμενο δίκτυο της Μαρινόπουλος, πέρα φυσικά από τις υπογραφές και το MoU, είναι η ενδιάμεση χρηματοδότηση. Αυτή υπολογίζεται στα 80 εκατ. ευρώ. Κεφάλαια τα οποία θα προέλθουν από τον "κουμπαρά" του φρέσκου χρήματος που θα βάλει η Σκλαβενίτης, δηλαδή 15 εκατ. ευρώ, και από το δάνειο.
Προμηθευτές: Με βάση τραπεζικές πηγές, το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος που έχει καταθέσει η Σκλαβενίτης περιλαμβάνει "κούρεμα" οφειλών προς τους προμηθευτές της χειμαζόμενης αλυσίδας της τάξεως του 40-50%. Σε ό,τι αφορά πάντως το υπόλοιπο ποσό των οφειλών προς τους προμηθευτές αυτό θα πληρωθεί άμεσα και με μετρητά.
Οφειλές προς Δημόσιο-ασφαλιστικά ταμεία: Καταβολή οφειλών προς Δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς "κούρεμα".
Εργαζόμενοι-δίκτυο: Διατήρηση των εργαζομένων της χειμαζόμενης αλυσίδας Μαρινόπουλος (υπολογίζονται σε πάνω από 11.000 άτομα) και όλου του δικτύου. Αλλαγή του brand στο δίκτυο καταστημάτων από Μαρινόπουλος σε Σκλαβενίτης

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

κατεύθυνση στηνκατάρτισηΚΕΝΤΡΟΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣΚΕΝΤΡΟΠΑΙΔΙΟΥ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.