Στο ναδίρ τριετίας το παγκόσμιο οικονομικό κλίμα

Βαριά η σκιά του Brexit πάνω από την Ευρώπη. Τι δείχνει το βαρόμετρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo για την ευρωπαϊκή και τη παγκόσμια οικονομία (πίνακες)
Βαριά η σκιά του Brexit πάνω από την Ευρώπη. Τι δείχνει το βαρόμετρο του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo για την ευρωπαϊκή και τη παγκόσμια οικονομία (πίνακες)


Στο χειρότερο σημείο της τελευταίας τριετίας βρίσκεται το οικονομικό κλίμα παγκοσμίως, σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου Ifo .
Σύμφωνα με το Βαρόμετρο του Ifo που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη και αφορά το καλοκαιρινό τρίμηνο του 2016, ο σχετικός δείκτης έπεσε κατά 4,5 μονάδες και βρίσκεται πλέον στις 86, σε σημείο σαφώς χαμηλότερο από τον εδώ και χρόνια μέσο όρο των περίπου 96 μονάδων.


Η έρευνα του Ifo διεξήχθη από 1.086 ειδικούς από 115 χώρες, των οποίων οι αξιολογήσεις για την τρέχουσα οικονομική συγκυρία παραμένουν δυσμενείς. Οι προσδοκίες τους είναι σαφώς χειρότερες από το προηγούμενο τρίμηνο.
"Το κλίμα στην παγκόσμια οικονομία είναι πεσμένο", δήλωσε ο επικεφαλής του Ifo, Κλέμενς Φούεστ, επισημαίνοντας ότι ειδικά στην Ευρώπη το οικονομικό κλίμα "θόλωσε" λόγω του αποτελέσματος του βρετανικού δημοψηφίσματος υπέρ του Brexit.
Εξαίρεση αποτέλεσαν μόνο τα ανατολικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου η ατμόσφαιρα έγινε, αντιθέτως, πιο "καθαρή", ενώ στην Ασία το Βαρόμετρο του Ifo έπεσε στο χαμηλότερό του σημείο των τελευταίων επτά ετών και στη Βόρεια Αμερική βρίσκεται πλέον μόνο λίγο πάνω από τον μακροχρόνιο μέσο όρο.
Σύμφωνα με την έρευνα, η αξία του δολαρίου ΗΠΑ εκτιμάται ότι πιθανώς θα ανεβεί κατά τους επόμενους έξι μήνες.

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 phgh ΠΗΓΗ πηγη
ΤΟ ΣΚΙΤΣΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ. GR

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.