Έρευνα: Φωτόνια ταξιδεύουν στο σύμπαν με κατάληξη το δέρμα μας

Όταν κάνουμε ηλιοθεραπεία το σώμα μας δέχεται τις καυτές ακτίνες του Ήλιου και «βομβαρδίζεται» με περίπου ένα τρισεκατομμύριο δισεκατομμύρια φωτόνια του φωτός ανά δευτερόλεπτο (ο αριθμός 1 ακολουθούμενος από 21 μηδενικά).


Σχεδόν όλα προέρχονται από τον Ήλιο, αλλά ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά - δέκα δισεκατομμύρια φωτόνια ή τα δέκα τρισεκατομμυριοστά των συνολικών (το 0,000000001%) - έχουν ταξιδέψει στο σύμπαν από πολύ πιο μακριά, πέρα από τον γαλαξία μας, για να φθάσουν σε μας μετά από δισεκατομμύρια χρόνια, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή τους στο δέρμα μας.
Σύμφωνα με δημοσίευση επιστημόνων του Διεθνούς Κέντρου Ερευνών Ραδιοαστρονομίας (ICRAR), με επικεφαλής τον καθηγητή αστροφυσικής Σάιμον Ντράιβερ του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας,  στο περιοδικό αστροφυσικής «Astrophysical Journal», για πρώτη φορά μέτρησαν με ακρίβεια την προέλευση του φωτός που φθάνει στη Γη, καταγράφοντας φωτόνια σε διάφορα μήκη κύματος.
Έτσι, υπολόγισαν ότι η ακτινοβολία πέρα από τον γαλαξία μας -το λεγόμενο «εξωγαλαξιακό φως υποβάθρου»- αποτελεί μόνο τα δέκα τρισεκατομμυριοστά του μαυρίσματος ενός ανθρώπου. Εκτιμάται ότι ένας άνθρωπος, που βρίσκεται σε ανοικτό χώρο, βομβαρδίζεται καθημερινά, μέρα και νύχτα, με περίπου δέκα δισεκατομμύρια φωτόνια το δευτερόλεπτο, τα οποία προέρχονται από το διαγαλαξιακό χώρο. Αυτά τα εξωγαλαξιακά φωτόνια έχουν δημιουργηθεί στους πυρήνες μακρινών άστρων άλλων γαλαξιών.
Αν και εκ πρώτης όψεως δέκα δισεκατομμύρια φωτόνια ανά δευτερόλεπτο φαίνονται πολλά, στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Ντράιβερ, θα πρέπει κανείς να βομβαρδίζεται από αυτά επί τρισεκατομμύρια χρόνια για να του προκαλέσουν οποιαδήποτε ζημιά στο δέρμα του.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι διάσπαρτοι κόκκοι σκόνης λειτουργούν σαν το... «αντηλιακό» του σύμπαντος καθώς περίπου η μισή ενέργεια από το επικίνδυνο υπεριώδες φως των γαλαξιών μετατρέπεται σε λιγότερο επικίνδυνη υπέρυθρη ακτινοβολία χάρη σε αυτούς. «Οι ίδιοι οι γαλαξίες μάς παρέχουν ένα φυσικό αντηλιακό με δείκτη προστασίας περίπου δύο», δήλωσε ο καθηγητής Ρότζερ Γουίντχορστ του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 phgh ΠΗΓΗ πηγη
Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.