Ανησυχία στο ΥΠΟΙΚ για την μείωση των εσόδων από τους φόρους

Η «βουτιά» 0,5 δισ. ευρώ στις φορολογικές εισπράξεις και μάλιστα βάσει των προκαταρκτικών στοιχείων, για τον Ιούλιο, μπορεί να μην ανησυχεί – όπως τουλάχιστον δήλωσαν πηγές – το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δεν παύει, όμως, να αποτελεί ένα καμπανάκι και μάλιστα με οξύ ήχο για το υπουργείο Οικονομικών.

Φυσικά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, δεν πρόκειται να το παραδεχθεί δημοσίως, μη διστάζοντας, μάλιστα, να δηλώσει – κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής – ότι δεν θα υπάρξει ούτε νέα μέτρα, ούτε νέο συμπληρωματικό μνημόνιο. Προφανώς ο κ. Τσακαλώτος ευελπιστεί ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει αύξηση των φορολογικών εσόδων – πιθανώς με κάποιο μαγικό τρόπο οι φορολογούμενοι θα βρουν χρήματα – και ως εκ τούτου θα επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί στο Μνημόνιο.
Εντελώς διαφορετική άποψη εκφράζουν, όμως, παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι τονίζουν ότι ο Ιούλιος είναι ένας μήνας-ορόσημο, καθώς ήταν αυτός στον οποίο οι φορολογούμενοι θα έπρεπε να καταβάλλουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος και ως εκ τούτου μπορεί να αποκαλύψει την «τάση» που θα επικρατήσει και κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών.
Ταυτόχρονα ήταν ο πρώτος μήνας στον οποίο επιχειρήσεις και επαγγελματίες καλούνταν να αποδώσουν τον νέο αυξημένο ΦΠΑ του 24% (από 23% που ήταν πριν).
Εάν, δε, η πορεία των φορολογικών εσόδων του περασμένου μήνα εξετασθεί σε ορίζοντα 2ετίας, τότε ο κ. Τσακαλώτος θα πρέπει πραγματικά να αρχίσει να ανησυχεί -και πολύ περισσότερο οι φορολογούμενοι – καθώς κατέγραψαν μείωση 3,5% σε σύγκριση με τα αντίστοιχα του Ιουλίου του 2014.
Ταυτόχρονα οσονούπω καταφθάνει ο «καυτός» και επί φορολογικών θεμάτων Σεπτέμβριος, όπου οι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν την πρώτη δόση του αυξημένου ΕΝΦΙΑ.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 phgh ΠΗΓΗ πηγη
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.