Δείτε έναν εύκολο τρόπο για να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα στα Windows 10

Oι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε την υπηρεσία email της Google, το Gmail, το οποίο είναι γνωστό ότι ελέγχει το κείμενο των mails μας με σκοπό την προβολή κατάλληλων διαφημίσεων μέσω της διαφημιστικής πλατφόρμας της αμερικανικής εταιρείας. Αποδεικνύεται ότι και η Microsoft ακολουθεί την ίδια στρατηγική μέσω των Windows 10, τα οποία κυκλοφόρησαν πρόσφατα ως δωρεάν υπηρεσία για τους κατόχους των Windows 7 και 8.


Αν διαβάσετε τη δήλωση της Microsoft για τα προσωπικά δεδομένα, θα δείτε ότι πραγματοποιείται συλλογή δεδομένων όταν δημιουργείτε έναν λογαριασμό Microsoft, όταν ψάχνετε κάτι στο Bing, όταν κάνετε φωνητική αναζήτηση μέσω της Cortana, όταν ανεβάζετε ένα έγγραφο στο OneDrive και όταν έρχεστε σε επαφή με την υποστήριξη πελατών.


Πώς χρησιμοποιούνται όμως αυτά τα δεδομένα; Ακριβώς με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται από την Google και την Apple, με σκοπό δηλαδή να βελτιώσουν το software και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να σας παρέχουν διαφημίσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντά σας. Από τη μία, η Microsoft αρνείται ότι χρησιμοποιεί ό,τι λέμε σε email, chat, βιντεοκλήσεις και voice mail ή τα έγραφα, τις φωτογραφίες και άλλα προσωπικά αρχεία για να στοχεύσει διαφημίσεις στο κοινό. Από την άλλη, όμως, δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τα προσωπικά μας δεδομένα όταν πρόκειται να ολοκληρωθεί μία συναλλαγή ή να υπάρξει παροχή μιας υπηρεσίας που έχουμε ζητήσει. Επιπλέον, όπως συμβαίνει με όλες τις online υπηρεσίες, πραγματοποιείται και συλλογή δεδομένων για λόγους ασφαλείας.

Μπορείτε να αποφύγετε κάποιους από τους τρόπους που χρησιμοποιεί η Microsoft για να συλλέξει δεδομένα, όμως έτσι απενεργοποιείτε στην ουσία κάποια από τα πιο αξιόλογα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού συστήματος.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.