Στο έπακρο η πολεμική ετοιμότητα της Ρωσίας μετά τις πολεμοχαρείς δηλώσεις του ΝΑΤΟ (φωτό, vid)

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΑ ΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ

του Βασίλη Καπούλα
Άμεση είναι η απάντηση της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ και στα όσα αποφάσισε στη Σύνοδο Κορυφής στη Βαρσοβία με ένα τρόπο που προκαλεί τρόμο: 400 κινητά συστήματα διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων Topol, Topol-M και Yars μετακινήθηκαν σε χώρους διασποράς και εκετελούν ασκήσεις προσομείωσης πυρηνικού πλήγματος κατά ΝΑΤΟΪκών στόχων.


Μάλιστα η Μόσχα δεν έχασε χρόνο και έδωσε τα βίντεο στην δημοσιότητα. Ταυτόχρονα κινητοποίησε και εκατοντάδες συστήματα SHORAD Tor-M2E.
Πριν από λίγο η dailymail αναφέρθηκε στην πρωτοφανή κινητοποίηση των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων λέγοντας "Ο Β.Πούτιν ετοιμάζεται για τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο" και αυτό είναι λογικό μετά τις δράσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα.
Πρόκειται για την έναρξη των μεγαλύτερων ασκήσεων των ρωσικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα εκτελέσουν βολές και τα α/α συστήματα S-400 Triumf.
Οι στρατιώτες θα εκτελέσουν ασκήσεις αποτροπής δολιοφθοράς και καμουφλάζ διανύοντας μεγάλες αποστάσεις από την περιοχή Tver στην περιοχή Altai.
Η ανακοίνωση έγινε από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και θα διαρκέσει ένα μήνα.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα εμπλακούν drones και τεθωρακισμένα οχήματα  BPDM «Typhoon-M».
Οι στόχοι θα είναι τόσο επίγειοι όσο και εναέριοι.
Στην σταθερή κοινή θέση και στην κοινή δράση των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ για την διασφάλιση της υπεράσπισης των εδαφών, πληθυσμών και κοινών αξιών τους, αναφέρεται η αποτελούμενη από 13 σημεία Διακήρυξη της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία.
Τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ διακηρύσσουν την κοινή στάση τους τόσο ως μέλη της Συμμαχίας αλλά και λόγω της δέσμευσή τους στις αρχές της δημοκρατίας, των ατομικών ελευθεριών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κανόνων Δικαίου, τονίζοντας ότι ως εκ τούτου, το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για την ειρήνη την ασφάλεια και στην σταθερότητα στο σύνολο της ευρωατλαντικής περιοχής σε συμφωνία με της αρχές της Χάρτας του ΟΗΕ.
Σε ότι αφορά τις απειλές κατά της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της τρομοκρατίας, στην Διακήρυξηεγκαλείται η Ρωσία "για τις ενέργειές της, ειδικά στην Ουκρανία" τις οποίες το ΝΑΤΟ θεωρεί ως υπονομευτικές της βασισμένης σε κανόνες τάξης στην Ευρώπη....
Το ΝΑΤΟ αναφέρει στην Διακήρυξη ότι θα λάβει μέτρα αναχαίτισης και άμυνας από απειλές, από οπουδήποτε κι αν προέρχονται αυτές, ενώ θα ενισχύσει την παρουσία των δυνάμεών του στα ανατολικά σύνορα της Συμμαχίας.
Το ΝΑΤΟ επιπλέον θα παρέχει περαιτέρω υποστήριξη στην Ουκρανία και την Γεωργία ενώ θα συνεχίσει να συνδράμει την Δημοκρατία της Μολδαβίας.
Το ΝΑΤΟ θα εμβαθύνει τις σχέσεις του με τους εταίρους του στην Βαλτική, την Μαύρη Θάλασσα και τα Δυτικά Βαλκάνια, ενώ θα διατηρήσει την επιχείρησή του στο Κόσοβο.
Στην Διακήρυξη υπογραμμίζεται η αυξανόμενη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ ΕΕ και ΝΑΤΟ για την ασφάλεια του ευρωατλαντικού χώρου.
Στο κείμενο διακηρύσσεται η πολιτική "ανοιχτών θυρών" του ΝΑΤΟ και η προσδοκία εισόδου στην Συμμαχία του Μαυροβουνίου.
363A7EB500000578-3688017-image-a-55 1468404053590
363A7EE300000578-3688017-image-a-59 1468404108403
363A7ECF00000578-3688017-image-a-56 1468404083970
363A7EDC00000578-3688017-image-a-57 1468404089046
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


πηγη
Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.