Γκιουλέν σε Spiegel: «Η εξουσία έχει δηλητηριάσει τον Ερντογάν - Είμαι έτοιμος να με εκτελέσουν αν κριθώ ένοχος»

«Η εξουσία έχει δηλητηριάσει τον πρόεδρο Ερντογάν», δηλώνει ο Φετουλάχ Γκιουλέν σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό «Spiegel» από την κατοικία του στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.


«Είμαι διατεθειμένος να καταθέσω ενώπιον διεθνούς επιτροπής. Αν διαπιστώσει ότι είμαι ένοχος, τότε θα πάω στον θάλαμο εκτέλεσης. Αλλά αυτό δεν θα συμβεί, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα», επισημαίνει ο αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ Γκιουλέν, ο οποίος, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Άγκυρας, βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Ο Τούρκος κληρικός υπερασπίζεται τον εαυτό του από τις κατηγορίες που του προσάπτει ο πρόεδρος της Τουρκίας ότι είναι αυτός που ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.
Ο 75χρονος ιμάμης τόνισε επίσης ότι δεν έχει καμία σχέση με το πραξικόπημα και ότι η συμπεριφορά του Ταγίπ Ερντογάν αγγίζει την παραφροσύνη.
«Έχω ήδη πει πολλές φορές ότι είμαι ενάντια σε κάθε μορφή βίας όταν πρόκειται για την επίτευξη πολιτικών στόχων», λέει.  Ο Γκιουλέν προσθέτει ότι υποστηρίζει τη δημοκρατία στην Τουρκία. «Απορρίπτω τα στρατιωτικά πραξικοπήματα», όπως υποστηρίζει.
Για τον Γκιουλέν, ο πάλαι ποτέ φίλος του έχει γίνει ένας τύραννος με στόχο την εξάλειψη κάθε αντιπολίτευσης. «Ο Ερντογάν είναι τόσο πεινασμένος για εξουσία που πιστεύει ότι έτσι είναι όλοι», λέει ο Γκιουλέν. «Ο Ερντογάν προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια και τώρα ζει σε παλάτια. Η επιτυχία και η εξουσία τον έχουν δηλητηριάσει» τονίζει ο ιμάμης.
Ο 75χρονος Γκιουλέν αφήνει επίσης να εννοηθεί ότι μπορεί να ήταν ο ίδιος ο Ερντογάν ο οποίος σκηνοθέτησε το πραξικόπημα προκειμένου να ενισχυθεί η δύναμή του.
Τέλος αναφορικά με την έκδοσή του, ο Γκουλέν θεωρεί ότι δεν θα εκδοθεί γιατί δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.
«Ο Ερντογάν δεν έχει κανένα στοιχείο να δείξει στους Αμερικανούς», λέει. «Το δικαστικό σύστημα των ΗΠΑ λειτουργεί. Οι Αμερικανοί δεν θα με παραδώσουν αν δεν υπάρχει κατηγορητήριο με αποδείξεις», τονίζει ο Γκιουλέν.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

 ΠΗΓΗ πηγη
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.