ΕΚΑΝΑΝ NTOY ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ! Έφοδος σε σπίτι πρώην στελέχους της UBS στην Αθήνα – Δεν θα το πιστεύετε ποιον έψαξαν

Έφοδο σε σπίτι πρώην στελέχους της τράπεζας UBS στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι αρχές στις 4 Ιουλίου, στο πλαίσιο έρευνας κατά της φοροδιαφυγής, όπως αποκαλύπτουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times.Η έφοδος έγινε στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, πρώην επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής του ελληνικού τμήματος της UBS, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και πρώην επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, στο οποίο τοποθετήθηκε τον Μάιο του 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2015.
Οι έρευνες των ελληνικών αρχών, σύμφωνα με τους Financial Times, βασίζονται στα στοιχεία από το υποκατάστημα της UBS στη Γενεύη, που δόθηκαν στην Ελλάδα το 2012 με τη μορφή CD από τις γερμανικές αρχές. Διασταυρώνοντας τους αριθμούς λογαριασμών και τις ημερομηνίες γέννησης στη λίστα αυτή, οι εισαγγελείς κατάρτισαν μία λίστα χιλίων ύποπτων για φοροδιαφυγή, ενώ πηγές των Financial Times αναφέρουν ότι κάποιοι από αυτούς ήδη έχουν συμφωνήσει σε συμβιβασμό.
Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ερευνούν ακόμα το ρόλο της UBS και των τραπεζιτών της, και προσδοκούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε περισσότερα στοιχεία λογαριασμών από τα γραφεία της UBS σε Ζυρίχη και Λουγκάνο, αλλά και από τις δραστηριότητές της σε Λουξεμβούργο και Σιγκαπούρη.
Ο ίδιος ο Χρήστος Σκλαβούνης αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ η UBS αρκέστηκε να δηλώσει: «Δεν έχουμε ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές σχετικά με μία φερόμενη έρευνα της UBS».
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.