Καμπανάκι από Deutsche Bank: "Έτοιμες να καταρρεύσουν οι Ευρωπαϊκές τράπεζες - Χρειάζονται άμεσα 150 δισ. ευρώ"

ΟΛΟ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ


Καμπανάκι κινδύνου από τη Deutsche Bank. Η γερμανική τράπεζα επισημαίνει πώς αν οι ευρωπαϊκές τράπεζες δεν στηριχθούν άμεσα τότε μπορεί ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα να καταρρεύσει και μαζί του η ευρωζώνη.


Με αφορμή την Ιταλία, όπου το τραπεζικό σύστημα είναι έτοιμο να καταρρεύσει και υπάρχει ένα πόλεμος Ρώμης και Βερολίνου για τον αν θα διασωθεί με “κούρεμα” καταθέσεων (bail in) ή κρατική επιχορήγηση επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank επισημαίνει πώς είναι επείγουσα ανάγκη για τη δημιουργία ενός ταμείου στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Στο ταμείο αυτό, κατά τον Ντέιβιντ Φόλκερτς Λαντάου, θα πρέπει να διατεθούν μόνο για αρχή κεφάλαια της τάξεως των 150 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η τοποθέτηση του στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πώς το τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο και δεν κινδυνεύει και καταδεικνύει πώς η πολιτική που ασκεί το Βερολίνο επιδεινώνει συνεχώς της κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας την ιδιαίτερη ευάλωτη στις κρίσεις που προκύπτουν στις χώρες μέλη της ειδικά μετά το Brexit.
Ο κ. Λαντάου προειδοποίησε ότι «η Ευρώπη ασθενεί βαριά και θα πρέπει να αρχίσει επειγόντως να αντιμετωπίζει τα προβλήματά της, εάν δεν θέλει να συμβεί κάποιο ατύχημα». Σημείωσε μάλιστα πως δεν είναι προφήτης κακών, αλλά απλώς «ρεαλιστής». Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στις ιταλικές τράπεζες, που βαρύνονται με δυσβάσταχτο όγκο "κόκκινων δανείων".
Ο οικονομολόγος παραδέχθηκε πάντως ότι δεν αναμένεται μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση, όπως εκείνη του 2008, καθώς όπως είπε, σήμερα οι τράπεζες έχουν αρκετά ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση.
Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει ότι πρόσφατα ο ίδιος αγόρασε 100.000 μετοχές της Deutsche Bank, καθώς όπως είπε, είναι άκρως αισιόδοξος για τις προοπτικές του εργοδότη του. Αυτό όμως δεν συνάδει με τα πραγματικά στοιχεία της τράπεζας, η οποία έχει δει φέτος την κεφαλαιοποίησή της να συρρικνώνεται σχεδόν 50%.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.