Η συμφωνία με την Cosco και η άρση των capital controls για το νέο χρήμα φέρνουν τα κεφάλαια των εφοπλιστών πίσω στην ελληνική οικονομία

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΣΤΟΙΧΗΜΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ «RESTART»
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Στην επαναφορά των εφοπλιστικών κεφαλαίων ύψους δεκάδων δισ.ευρώ στοχεύει η κίνηση της κυβέρνησης για την άρση των capital control στο νέο χρήμα.
 

Το χρήμα της ελληνικής ναυτιλίας από το 2010 και μετά «μεταναστεύει» σε φορολογικούς παραδείσους όπως στο City του Λονδίνου και στα νησιά Κέϊμαν. Έτσι λοιπόν ενώ υπάρχουν έσοδα πολλών δισ. ευρώ από τις ναυτιλιακές δραστηριότητες αυτά δεν έχουν καμία συμμετοχή στην ελληνική αγορά και στην όποια ανάκαμψη της χώρας.
 
Αυτό δε που αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη ώθηση στην ελληνική ναυτιλία είναι η συμφωνία με την Cosco καθώς το λιμάνι του Πειραιά μετατρέπεται στο κέντρο των κινέζικων εμπορικών μεταφορών για όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο.
 
Οι ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες θα είναι αυτές που θα κερδίσουν τα μέγιστα καθώς θα αναλάβουν το μεταφορικό έργο των κινεζικών προϊόντων.
 
Ο όγκος των εργασιών τους όχι μόνο θα πολλαπλασιασθεί αλλά θα ανέβει ιδιαίτερα το περιθώριο κέρδους εξαιτίας της μεταφοράς βιομηχανικών προϊόντων τα οποία αποδίδουν σταθερά έσοδα σε σχέση με τη μεταφορά άλλων προϊόντων που το κέρδος δεν είναι στον ίδιο βαθμό εξασφαλισμένο.
 
Τα κέρδη που αναμένεται να έχουν οι ναυτιλιακές λόγω Cosco για να ενταχθούν στην ελληνική οικονομία θα πρέπει να έχουν κάθε λόγω να επιστρέψουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
 
Ο νόμος για την άρση των capital control στο νέο χρήμα είναι στην σωστή κατέυθυνση καθώς όχι μόνο θα κρατήσει τα έσοδα των ναυτιλιακών στην χώρα αλλά θα τους δώσει ένα  καθαρό κίνητρο για να επιστρέψουν τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που έχουν εκτός Ελλάδος.
 
Από 2009 έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες 50-60 δις εφοπλιστικών κεφαλαίων εάν συνυπολογιστούν και τα 40διδ. ευρώ καταθέσεων των πολιτών που έχουν πάρει τα λεφτά τους στο «στρώμα» τότε γίνεται αμέσως σαφές ότι με την επιστροφή αυτών των χρημάτων θα είναι σαν οι τράπεζες να κάνουν μια νέα «ανακεφαλαιοποίηση»
 
Είναι χρήματα τα οποία μπορούν να δώσουν ρευστότητα στην ελληνική οικονομία. Χρειάζεται ένα σημείο εκκίνησης για την «νεκρανάστασή» της.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.