"Μαύρα μαντάτα" για τη γερμανική οικονομία: Μετά τον τραπεζικό τομέα πλήγμα και στη βιομηχανική παραγωγή

ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ;


Τα "σύννεφα" της οικονομικής κρίσης απλώνονται πλέον και πάνω από τη Γερμανία και όπως αναφέρουν αναλυτές δεν θα αργήσει ένα σοβαρό πλήγμα και στην οικονομία της χώρας που θέλει να επιβάλλει την πολιτική της στην Ευρωπαική Ένωση, φλερτάροντας για λόγους ηγεμονίας με την καταστροφή του ευρωπαικού οικοδομήματος.


Πέραν της Deutsche Bank που είναι το σήμα κατατεθέν της γερμανικής οικονομίας και φαίνεται να έχει μεγάλες επισφάλειες, έτοιμες να αρχίσουν να "σκάνε", κακά μαντάτα έρχονται και από την γερμανική βιομηχανική παραγωγή. Τα στοιχεία δείχνουν πώς υποχώρησε απροσδόκητα το Μάιο, σηματοδοτώντας την πιο απότομη μηνιαία πτώση από τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας.


Η πτώση καταδεικνύει ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης έχασε momentum κατά το δεύτερο τρίμηνο, έπειτα από ένα δυνατό ξεκίνημα του έτους. Κιο αυτόι συνέβη πριν ακόμη εκδηλωθεί το Brexit και βεβαίως πρίν η κατάσταση στην ΕΕ με τις εξελίξεις και στην Ιταλία γίνει ακόμη πιο δυσμενής.
Η παραγωγή εμφάνισε πτώση της τάξης του 1,3% σε μηνιαία βάση, κάτω των προσδοκιών των αναλυτών που είχαν εκτιμήσει ότι θα παραμείνει αμετάβλητη. «Αυτή είναι η πιο απότομη πτώση από τον Αύγουστο του 2014», επεσήμανε εκπρόσωπος του Υπουργείου σύμφωνα με το Reuters.
Παράλληλα, η ανάγνωση του Απριλίου αναθεωρήθηκε προς τα κάτω σε αύξηση 0,5%, από μια αρχική εκτίμηση για μια άνοδο 0,8%.
Το Υπουργείο τόνισε ότι τα στοιχεία υπονοούν μια ελαφρώς πιο αδύναμη βιομηχανική παραγωγή κατά το δεύτερο τρίμηνο. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στον τομέα έχει βελτιωθεί.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.