Σ.Λαβρόφ για Πανορθόδοξη: «Εξωτερικοί παράγοντες θέλουν διχασμένη την Ορθοδοξία»

Η πρώτη επίσημη πολιτική τοποθέτηση από ρωσικής πλευράς για την Αγία & Μεγάλη Σύνοδο του Ιουνίου στην Κρήτη έπεσε κυριολεκτικά σαν βόμβα! Από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του Ρώσου ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ ειπώθηκε πως η μη συμμετοχή κάποιων Εκκλησιών στην Πανορθόδοξη προκλήθηκε από εξωτερική προσπάθεια να προκληθεί διαίρεση στον Ορθόδοξο κόσμο 


Οι διαφορές σχετικά με την Πανορθόδοξη Σύνοδο προκλήθηκαν από μια προσπάθεια από το εξωτερικό να προληθεί διαίρεση στον Ορθόδοξο κόσμο τόνισε συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
"Αρκετές εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δεν συμμετείχαν στην πρόσφατη Πανορθόδοξη , διότι τα τελικά έγγραφα δεν έχουν εγκριθεί", δήλωσε ο Λαβρόφ. Ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ορισμένες Εκκλησίες δεν συμμετείχαν ήταν μια προσπάθεια να προκληθεί διαίρεση από το εξωτερικό, είπε.
"Ο πραγματικός λόγος είναι ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να προκαλέσουν διαίρεση, έξω από το ορθόδοξο κόσμο, κυρίως με τη χρήση της κρίσης στην Ουκρανία και την αντι-ρωσική ρητορική προκειμένου ναπ ληγούν οι θέσεις της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", δήλωσε ο υπουργός και συμπλήρωσε πως "Πολιτικά πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου Poroshenko, αναμιγνύονται σε δια-εκκλησιαστικές υποθέσεις, κάτι το οποίο είναι απαράδεκτο"
Αιχμές για το Φανάρι
Ο κ. Λαβρόφ σχολίασε και το πρόσφατο αίτημα Ουκρανών βουλευτών προς το Φανάρι για αναγνώριση αυτοκεφαλίας στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία. "Οι ουκρανικές αρχές προσπαθούν να μειώσουν την επιρροή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο έδαφος της Ουκρανίας και να οργανώσουν μια ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία", είπε.
«Καμία χώρα που σέβεται τον εαυτό της και που έχει Ορθόδοξο πληθυσμό δεν το επιτρέπει αυτό. Μας αφορά όλους, αφορά επίσης και τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Λαβρόφ.
Και ζήτησε τέλος να μην εμπλέκονται οι Εκκλησίες σε γεωπολιτικά παιχνίδια

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

 ΠΗΓΗ πηγη
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.