Αποποινικοποιούν την βλασφημία - Αυτό δεν είναι ρητορική μίσους;

Αποποινικοποιούν την βλασφημία αλλά θεωρούν ποινικό αδίκημα την ρητορική μίσους! Μα πως ορίζεται αυτή η ρητορική μίσους τέλως πάντων; Δεν είναι ελευθερια λόγου να βρίζει τα Θεία του άλλου. Άλλωστε ακόμα και η βλασφημία προκαλεί μίσος.


Με στόχο την πλήρη κατοχύρωση της ελευθερίας της έκφρασης το yπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων εκφράζει την πρόθεση του να προχωρήσει στην αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας.
Η κίνηση αυτή γίνεται παράλληλα με τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ρητορικής του μίσους.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο, «η αποποινικοποίηση του εγκλήματος της βλασφημίας έχει τεθεί υπό την κρίση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα» και προσθέτει πως «τη θέση αυτή θα εκφράσει προσεχώς και κατά την εξέταση της χώρας μας από την Επιτροπή των ΗΕ για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων (3-4 Αυγούστου στη Γενεύη)».
Επιπλέον, το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων διευκρινίζει ότι «κατά το Ποινικό Δίκαιο η ποινή προϋποθέτει την τέλεση πράξης. Ο προσδιορισμός της τελευταίας χωρεί με στάθμιση των εμπειρικών – αποδείξιμων αποτελεσμάτων της. Ωστόσο, στην περίπτωση της βλασφημίας λείπει οποιαδήποτε αποδείξιμη ενώπιον δικαστηρίου βλαπτική συνέπεια της πράξης. Επομένως, η έννοια του εγκλήματος δεν διακρίνεται». κ. φραγκούλης μου ειπε να μιλήσω μαζι σας για την άδεια

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

 ΠΗΓΗ πηγη
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.