Ελεύθερη η χελώνα που είχε βρεθεί εξουθενωμένη επειδή κατανάλωσε πλαστικά (βιντεο)

Απελευθερώθηκε στα καταγάλανα νερά του Ρεθύμνου, ο Ελευθήρ-Λεών, μία θαλάσσια αρσενική νεαρή χελώνα ηλικίας 25 ετών και μήκους 73 εκατοστών, που βρέθηκε εξουθενωμένη και αδύναμη στη παράλια της Σάμου από την οργάνωση ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ και τους ντόπιους, τον περασμένο Απρίλη.


Σήμερα το μεσημέρι ο Ελευθήρ-Λεών που σημαίνει «ελεύθερος και δυνατός» ώστε να αντικατοπτρίζει αυτό ακριβώς που πρέπει κάθε άγριο ζώο να έχει, ελευθερώθηκε από τους εθελοντές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ στην παραλία του Άδελε, στο Ρέθυμνο, μπροστά από το ξενοδοχείο Grecotel Caramel Boutique and Resort.  
Οι εθελοντές είχαν αναλάβει την περίθαλψη του, που περιλάμβανε εντατική θεραπεία με αντιβίωση και χειροκίνητο τάισμα με ειδική πολτοποιημένη τροφή μέχρι να ξεκινήσει να τρέφεται από μόνος του κανονικά.  
Ο ΑΡΧΕΛΩΝ σε συνεργασία με τον όμιλο Grecotel και τον δήμο Ρεθύμνης, διοργάνωσαν την απελευθέρωσή του στην οποία παραβρέθηκε και πλήθος κατοίκων της περιοχής, αλλά και τουρίστες οι οποίοι παρακολούθησαν το μοναδικό γεγονός της απελευθέρωσης ενός πλάσματος που κάποτε ήταν ελεύθερο, κάποτε τραυματίστηκε, κάποτε έζησε για καιρό περιορισμένο σε ένα μικρό χώρο μέχρις ότου να μπορέσει να επανέλθει με ασφάλεια στο φυσικό του περιβάλλον.  
Μόλις βρέθηκε ο «Ελευθήρ - Λεών», δέκα άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για να μεταφερθεί άμεσα στο Κέντρο Διάσωσης του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ ώστε το ζώο να υποβληθεί σε εξετάσεις και να του χορηγηθεί η κατάλληλη θεραπεία το συντομότερο δυνατό. Το πόρισμα έδειξε το πόσο έκταση έχει πάρει η μάστιγα της ρύπανσης στην θαλάσσια ζωή. Σύμφωνα με τη διάγνωση, ο «Ελευθήρ-Λεών» βρέθηκε με πλαστικά στο στομάχι του, γεγονός που τον αποδυνάμωσε καθώς δε μπορούσε να τραφεί σωστά.
Οι εθελοντές βοήθησαν τη θαλάσσια χελώνα να επανακτήσει δυνάμεις, να μπορεί να αυτοσυντηρηθεί και τελικά αφού τον «βάπτισαν» Ελευθήρα προς τιμή των εγκαινίων του μουσείου της Αρχαίας Ελεύθερνας που ήταν το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός για το 2016, σήμερα της έδειξαν το δρόμο της ελευθερίας.  
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.