Νέα παρακράτηση σε συντάξεις για την Κοινωνική Πολιτική

Ο νόμος Κατρούγκαλου εισήγαγε μία ακόμα νέα εισφορά που ψηφίστηκε στις 8.5.2016. Αυτή επιβάλλεται στις συντάξεις και στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση των συλλογικών οργάνων των συνταξιούχων. 

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το Υπ. Εργασίας αναφέρεται πως σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού θεσπίζεται μηνιαία εισφορά 0,20€ ευρώ, η οποία παρακρατείται από τις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις και αποδίδεται στον Λογαριασμό Κοινωνικής Πολιτικής.
Ο ΟΑΕΔ ήδη προέβη στο άνοιγμα νέου τραπεζικού λογαριασμού όψεως προκειμένου να κατατίθενται τα ποσά που θα παρακρατούνται από τους συνταξιούχους.
Υπογραμμίζεται ότι η διάταξη δεν αφορά συνταξιούχους ΟΑΕΕ για τους οποίους παρακρατείται η εισφορά υπέρ της Ομοσπονδίας και των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ.
Όμως, ο νόμος Κατρούγκαλου προβλέπει πως για τους συνταξιούχους που δεν επιθυμούν την παρακράτηση, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής έγγραφης δήλωσης στην αρμόδια υπηρεσία του ασφαλιστικού τους φορέα.
Ως ημερομηνία έναρξης της παρακράτησης η πρώτη του μεθεπόμενου μήνα από την έναρξη ισχύος του νόμου (12.5.2016) δηλαδή η 01.07.2016.

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 phgh ΠΗΓΗ πηγη
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.