Υπέρ της απλής αναλογικής οι Οικολόγοι Πράσινοι

Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τον εκλογικό νόμο και την κατάργηση του πλαφόν εισόδου του 3%.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ:
Oι Οικολόγοι Πράσινοι υπενθυμίζουμε ότι είμαστε από θέση αρχής υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου με καθιέρωση της απλής αναλογικής για:
-Μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, διερεύνηση δυνατοτήτων να αντικατασταθεί ο σταυρός προτίμησης με άλλες δημοκρατικές ρυθμίσεις χωρίς να ενισχυθεί η εξουσία των κομματικών μηχανισμών, εσωκομματικές προκριματικές εκλογές ανά περιφέρεια, όπου προβλέπεται λίστα. Κάτι τέτοιο θα οδηγήσει και σε δραστικό περιορισμό του «κόστους εκλογής».
-Κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών
-Κατάργηση του πλαφόν εισόδου του 3%
-Διάλογο, με συμμετοχή και των ίδιων των νέων, για τη σκοπιμότητα να δοθεί δικαίωμα ψήφου από τα 16 χρόνια. Εκλογιμότητα από τα 21 χρόνια.
Με βάση και τις θέσεις μας και τις αρχές μας, καλούμε τα δύο μέλη μας βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών και του πλαφόν εισόδου του 3%,  καθώς και υπέρ της μείωσης της ηλικίας δικαιώματος ψήφου. 
Απευθύνουμε επίσης κάλεσμα σε όσους βουλευτές έχουν αντίστοιχες δημοκρατικές ευαισθησίες να ψηφίσουν ανάλογα.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.