Μάικλ Δουκάκης: «Οι ΗΠΑ να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι η πολιτική λιτότητας δεν έχει κανένα νόημα»

Την εκτίμηση ότι τα μέτρα λιτότητας που προωθεί η Ευρώπη δεν θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία εκφράζει σε συνέντευξή του ο Μάικλ Δουκάκης, ενώ παράλληλα εκφράζει την ελπίδα οι ΗΠΑ να παίξουν καθοριστικό ρόλο, ώστε «να πείσουν τους Ευρωπαίους ότι αυτή η πολιτική δεν έχει νόημα».


Ο κ. Δουκάκης, που διεκδίκησε το προεδρικό χρίσμα εκ μέρους των Δημοκρατικών το 1988, μιλώντας στην «Καθημερινή» επέρριψε ευθύνες και στις ΗΠΑ για την εκδήλωση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ευρώπη. «Είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης ανάμειξης της Αμερικής στο θέμα της Μέσης Ανατολής, που ξεκίνησε με τη βλακώδη εισβολή στο Ιράκ» λέει χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να έχουν δικαίωμα ψήφου στην Ελλάδα οι ομογενείς, αναφέρει: «Δεν είναι σίγουρος ότι θα το υποστήριζα. Δεν νομίζω ότι αυτό είναι η απάντηση στα προβλήματα της Ελλάδας».
Αναφορικά με την προεκλογική περίοδο που διανύουν οι ΗΠΑ, ο κ. Δουκάκης βρίσκει κενά στην πολιτική του Δημοκρατικού Κόμματος, καθώς οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι φαίνεται να επιλέγουν τον Ντόναλντ Τραμπ.«Δεν τους έχουμε δώσει σημασία όσο θα έπρεπε, δεν έχει περάσει το μήνυμά μας και αυτό φάνηκε πολύ στο θέμα της κοινωνικής πρόνοιας», αναφέρει.
Όσο για τον κ. Τραμπ, ο κ. Δουκάκης σχολιάζει: «Μου φαίνεται τρελός! Το εννοώ. Δεν θα ήταν ο πρόεδρος που θα ήθελα να δω στη χώρα αυτή». Πάντως, δηλώνει αισιόδοξος ότι τελικά την εκλογική μάχη θα κερδίσει η Χίλαρι Κλίντον, «παρά το γεγονός ότι δέχεται σφυροκόπημα από παντού».
Σχετικά με το θέμα της οπλοκατοχής και των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ, ο κ. Δουκάκης αναφέρει ότι πάντα υπήρχε ένταση. «Απλώς τώρα υπάρχουν και κινητά με κάμερες και καταγράφονται όλα. Οι φυλετικές σχέσεις στις ΗΠΑ σήμερα είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο απ' ό,τι στο παρελθόν, δεν υπάρχει σύγκριση», επισημαίνει και καταλήγει: «Νομίζω πάντως ότι μετά τα πρόσφατα συμβάντα η αμερικανική κοινή γνώμη μπορεί να είναι πιο έτοιμη να συζητήσει αλλαγές στο θέμα της οπλοκατοχής».
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.