Δείτε πόσο πιθανό είναι ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα [φωτό]

Το κτύπημα στη Νίκαια της Γαλλίας που άφησε πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, επανέφερε στο προσκήνιο τον φόβο ότι κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι πλέον ασφαλές, είτε αποτελώντας στόχο οργανωμένων τρομοκρατικών ομάδων είτε των επονομαζόμενων«μοναχικών λύκων».


Υπαίτιος για το μακελειό στη Νίκαια αποδείχθηκε ότι ήταν ένας άνδρας 31 ετών, καταγόμενος από την Τυνησία, αλλά με γαλλική υπηκοότητα, ο οποίος παρότι ήταν γνωστός για αντικοινωνική συμπεριφορά «ξέφυγε» από τις αστυνομικές αρχές.
H Risk Advisory Group, κορυφαία εταιρεία στην ανάλυση και διαχείριση ρίσκου, δημιούργησε έναν χάρτη στον οποίο καταγράφονται οι περιοχές με τη μεγαλύτερη και φυσικά τη μικρότερη πιθανότητα να δεχθούν κάποιο τρομοκρατικό κτύπημα. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μία Ανάλυση Ασφάλειας και Υπηρεσιών Πληροφορίας (SIAS), εξετάζοντας αρκετά σημεία τα οποία μπορούν να μετρήσουν το επίπεδο επικινδυνότητας μίας χώρας.
Μεταξύ αυτών το επίπεδο πρόσβασης που έχουν στο διαδίκτυο τρομοκρατικές ομάδες αλλά και μεμονωμένοι εξτρεμιστές, ενώ αναλύει τις ιδεολογίες, τους στόχους, τη στρατηγική αλλά και την προηγούμενη δράση.
Στον χάρτη φαίνεται πως ο κίνδυνος τρομοκρατικής επίθεσης στην Ελλάδα είναι υψηλός, λίγο πιο κάτω από το επίπεδο με αυτόν της Τουρκίας και της Γαλλίας και στο ίδιο επίπεδο με αυτόν σε ΗΠΑ και Γερμανία.
Δείτε τον χάρτη:
TEROR
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.