Με κάρτα σίτισης σχεδιάζουν να ενισχύσουν τους χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ

Με τη χορήγηση κάρτας σίτισης και απαλλαγή από τη συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη θα προσπαθήσει το υπουργείο Εργασίας να ανακουφίσει τους συνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ.


Στα αντισταθμιστικά μέτρα που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων το επικρατέστερο είναι αυτό της παροχής κάρτας σίτισης αντίστοιχης αυτής που δικαιούνται οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης.
Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής το σενάριο της επιδότησης των τιμολογίων ΔΕΚΟ έχει ήδη απορριφθεί, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι - δικαιούχοι του ΕΚΑΣ έχουν ήδη ενταχθεί στα κοινωνικά τιμολόγια.
Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής και όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, το κονδύλι που απαιτείται για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, θα προέρχεται από το πρωτογενές πλεόνασμα, χωρίς βέβαια να φθάνει το ποσό των 900 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο κονδύλι που χρηματοδοτούσε την καταβολή του επιδόματος.
Μεταξύ των προτάσεων που μετρώνται, τόσο ως προς το δημοσιονομικό κόστος όσο και προς το πολιτικό αλλά και κοινωνικό όφελος προς μια ομάδα πολιτών που ξαφνικά είδε ένα πολύ σημαντικό εισόδημα να κόβεται, είναι η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα. Ηδη, έχει προβλεφθεί η διατήρηση του χαμηλού ποσοστού της τάξης του 10% σε όσους φέτος έχασαν το ΕΚΑΣ, έναντι του 25% που καταβάλλουν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι και πλέον μετριέται το κόστος που θα έχει ένα τέτοιο μέτρο προς τον ΕΟΠΥΥ. Αντίστοιχα, εξετάζεται και το σενάριο μείωσης ή και μηδενισμού των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, που παρακρατούνται από την κύρια σύνταξη, για τους συγκεκριμένους χαμηλοσυνταξιούχους.
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

 ΠΗΓΗ πηγη
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.