Παρασκηνιακός μυστικός δείπνος με καλεσμένο τον Γ.Στουρνάρα για να τον «χρίσουν» μελλοντικό πρωθυπουργό!

«ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ»;
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Δείπνο με οκτώ θέσεις και επίτιμο καλεσμένο τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε πριν από ενάμιση μήνα (στις 13 Ιουνίου) στο σπίτι του πρώην υπουργού Βασίλη Κοντογιαννόπουλου για να τον χρίσουν «πρωθυπουργό»!


Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα», επρόκειτο για μία αναβίωση του περίφημου «δείπνου των τεσσάρων» (Κώστας Σημίτης, Παρασκευάς Αυγερινός, Βάσω Παπανδρέου, Θόδωρος Πάγκαλος), όπου συμφωνήθηκε τον Νοέμβριο του ‘94 να προταθεί ο Κώστας Σημίτης σαν ο επόμενος διάδοχος του Ανδρέα Παπανδρέου και όπως τελικά έγινε. 
Το δείπνο αυτή την φορά έλαβε χώρα στην κατοικία του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου στην Κηφισιά και αποτελούντα από 8 συνδαιτημόνες καθώς συμμετείχαν οι Κώστας Σημίτης (ο οποίος συμμετείχε και στο παλαιότερο των τεσσάρων), Θόδωρος Πάγκαλος (και αυτός ήταν στον παλιότερο δείπνο), Άννα Διαμαντόπουλου, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Γιάννης Στουρνάρας και ο οικοδεσπότης. 
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην λύση του προβλήματος του μεσαίου χώρου και το γενικότερο πολιτικό πρόβλημα της χώρας. 
Συμφωνήθηκε ομόφωνα ότι η Κεντροαριστερά έχει μέλλον μόνο αν εκφράσει την ανάγκη που έχει η χώρα για μεταρρυθμίσεις. Η πρόταση στο Γιάννη Στουρνάρα προέκυψε μετά την επίμονη άρνηση του Κώστα Σημίτη να αναμειχθεί εκείνος. 
Ο Κώστας Σημίτης πρότεινε στον Γιάννη Στουρνάρα να ενεργοποιηθεί όταν λήξει η θητεία του ως διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά εκείνος παρέμεινε επιφυλακτικός δείχνοντας ότι διστάζει να αναλάβει ένα τέτοιο φορτίο.
Τότε ο Θόδωρος Πάγκαλος απήθυνε ένα ερώτημα προς τον Γιάννη Στουρνάρα: 
«Πρέπει να αποφασίσεις. Θες να γίνει πρωθυπουργός ή θες να μείνεις υπάλληλος;»
Βέβαια έτσι όπως το ρώτησε ο Θ.Πάγκαλος αλλά και οτρόπος με τον οποίο διάφορες δυνάμεις επιχειρούν να χρίσουν μελλοντικούς πρωθυπουργούς πάλι δημιουργείται ένα ερώτημα: Μήπως και η θέση του πρωθυπουργού έχει γίνει υπαλληλική;
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας αρνήθηκε να αναλλάβει αυτή την θέση. 

πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 phgh ΠΗΓΗ πηγη
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr


Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.