Το 80% των Ελλήνων επιζεί με κάτω από 1000 ευρώ τον μήνα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η φτωχοποίηση των Ελλήνων είτε αυτοί είναι μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες είτε συνταξιούχοι.  Μάλιστα η θλιβερή αυτή τάση αναμένεται τα επόμενα χρόνια να αυξηθεί αφού μέχρι το 2018 με τα μέτρα του τρίτου μνημονίου ακόμη 500.000 συμπατριώτες θα διαβούν προς τα κάτω το κατώφλι των 1000 ευρώ μηνιαίως. 

Δηλαδή 7 εκατομμύρια πολίτες σε σύνολο 8 εκατομμυρίων εργαζομένων και συνταξιούχων θα βρεθούν με καθαρές αποδοχές κατ΄ έτος έως 12000 ευρώ. 
Τα θλιβερά αυτά στοιχεία προέρχονται από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, το σύστημα «Ήλιος» στο οποίο καταγράφονται οι καταβαλλόμενες συντάξεις αλλά και η επεξεργασία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων που υποβάλλουν οι εργοδότες στο ΙΚΑ. 
Μάλιστα όσο κι αν ο παράγοντας φοροδιαφυγή πρέπει να λαμβάνεται υπ' όψιν τα στοιχεία από μόνα τους είναι αποκαλυπτικά για το τι έχει συμβεί στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικά ότι το 90% των Ελλήνων το 2018 θα εμφανίζει στις δηλώσεις του καθαρό ατομικό εισόδημα χαμηλότερο των 1000 ευρώ το μήνα. 
Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από το σύνολο των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, ύστερα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους, σύνταξη άνω των 1000 ευρώ θα πάρουν μόνο 70000 ασφαλισμένοι σε σύνολο περίπου 2 εκατομμυρίων!  
Όσοι συνταξιοδοτούνται από εδώ και πέρα, περίπου 60 με 80 χιλιάδες ετησίως, θα υφίστανται μείωση, 40 με 50% των εισοδημάτων τους αφού για μισθό περίπου 1500 ευρώ το μήνα θα λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 800 ευρώ.    
πηγη

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον KyrShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.