Γ.Κατρούγκαλος: «Το ΔΝΤ θέλει κι άλλο αίμα το φθινόπωρο - Ομαδικές απολύσεις και καμία προστασία στους εργαζομένους»

ΑΓΩΝΑΣ «ΔΡΟΜΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
Νέο «αίμα» ζητάει το ΔΝΤ από τους Έλληνες πολίτες και ήδη ξεκινάει σκληρή διαπραγμάτευση για τα εργασιακά καθώς όπως δήλωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος 
«το ΔΝΤ θέλει ξανά αίμα το φθινόπωρο. Θέλει ομαδικές απολύσεις, ακόμη μεγαλύτερη απορρύθμιση, να μην έχουμε πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας στον Real FΜ και πρόσθεσε ότι «εμείς αίμα στα εργασιακά δεν πρόκειται να δώσουμε».


Ο κ. Κατρούγκαλος ανέφερε ότι υπάρχει σύγκρουση απόψεων μεταξύ των δανειστών για το χρέος και πρόσθεσε ότι για τα θέματα εσωτερικής πολιτικής είναι απομονωμένο το ΔΝΤ, κάτι που έγινε στο ζήτημα των συντάξεων και ελπίζει η κυβέρνηση να επαναληφθεί στη συζήτηση για τα εργασιακά.
«Δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε οποιαδήποτε παραχώρηση στο ΔΝΤ, αν αυτό συνεπάγεται υποχώρηση σε αυτές τις βασικές θεμελιακές μας αποφάσεις και δεσμεύσεις να προστατέψουμε το εισόδημα των εργαζομένων», τόνισε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.
Σε ό,τι αφορά στον κατώτατο μισθό, σημείωσε ότι θα μπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων γιατί η κυβέρνηση θέλει «να είναι αντικείμενο της συλλογικής διαπραγμάτευσης» και σημείωσε ότι «η συνταγή του ΔΝΤ είναι η πλήρης φτωχοποίηση της κατάστασης στην Ελλάδα».

Σε ερώτηση για το αν θα επιστρέψουν το ΕΚΑΣ του Ιουνίου οι συνταξιούχοι, απάντησε ότι «όσοι το έχουν πάρει ενώ δεν το δικαιούνται θα πρέπει να το επιστρέψουν» και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί καμία κύρια σύνταξη.
Τα εργασιακά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση για να κλείσει η δεύτερη εξίσου κρίσιμη αξιολόγηση.

Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον KyrShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.