Οι Ρώσοι αποδοκίμασαν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί κατεβάζοντας την τουρκική σημαία (φωτό)

Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΩΝ


του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Απάντηση στη προσβολή κατά της Ορθοδοξίας να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί τις ημέρες του Ραμαζανιού έδωσαν οι Ρώσοι καθώς το πλοίο έρευνας και διάσωσης Kashtan KIL-158 το οποίο κατευθύνονταν προς την Μαύρη Θάλασσα διαμέσου των Στενών κατά την διέλευσή του απέσυρε επιδεικτικά την τουρκική σημαία και ενώ περνούσε εκείνη την στιγμή 


Το Kashtan KIL-158 στις καθώς βρίσκονταν στην Θάλασσα του Μαρμαρά και κατευθύνονταν προς τον προορισμό του για την Μαύρη Θάλασσα και συνοδεύονταν από την τουρκική Ακτοφυλακή προχώρησε σε μια κίνηση ακραίας περιφρόνησης προς το τουρκικό κράτος και τις πολιτικές που αυτό ακολουθεί.
Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των ρωσικών ενεργειών υπενθύμισης στην Άγκυρα ότι τα Στενά δεν αποτελούν τουρκική επικράτεια αλλά τελούν υπό διεθνές καθεστώς, για να μην περνούν «παράξενες» ιδέες, αμερικανικής προελεύσεως κυρίως, στην Τουρκία ότι θα μπορούσε να αποκλείσει το ρωσικό Ναυτικό εντός της Μαύρης Θάλασσας και να εμποδίζει την κάθοδό του στα «ζεστά νερά» της Μεσογείου.
Όμως το κατέβασμα της τουρκικής Σημαίας αποτελεί και πράξη αποδοκιμασίας για την πρόσφατη ενέργεια του Ρ.Τ.Ερνοτγάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία, το Στολίδι της Ορθοδοξίας, σε τζαμί για τις 32 ημέρες του Ραμαζανιού με σκοπό την ανάγνωση του Κορανίου.
Φυσικά πρόκειται για ένα ύπουλο τουρκικό σχεδιασμό με στόχο σε κάθε μουσουλμανική θρησκευτική εορτή να ακολουθείται παρόμοια διαδικασία, ώστε ανώδυνα και ανεπαίσθητα να μετατραπεί ο Ιερός Ναός πάλι σε τζαμί.
Σημειώνεται ότι από το 1934 η Αγία Σοφία είχε μετατραπεί σε μουσείο και έχει ανακηρυχθεί μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO.
EVERY DAY BUT TODAY THE RUSSIAN SHIP HEADING DIFFERENT
Russian Military Rescue Ship Turkish Flag Pull Passed
Russian military rescue ship was now pulling the Turkish flag
Russian military rescue ship was now pulling the Turkish flag
Σημειώνεται ότι είναι το ίδιο πλοίο που στις 8 Μαϊου είχε περάσει τα Στενά με κατεύθυνση προς την Συρία μεταφέροντας καμουφλαρισμέα δύο άρματα μάχης.
Russian vessels passed through the Bosporus to the tank!
Rus gemisi Boğaz’dan tankla geçti!
Russian vessels passed through the Bosporus to the tank!
Russian vessels passed through the Bosporus to the tank!
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον KyrShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.