ΟΑΣΑ: Μεταρρυθμίσεις ή τέλος για την Ελλάδα


Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και ΑνάπτυξηςΜ (ΟΑΣΑ), Άνχελ Γκουρία, σε συνέντευξή του αναφέρει ότι αν θέλει η ελληνική κυβέρνηση να αναζωπυρώσει την ελληνική οικονομία πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων.

Η εφαρμογή των σημαντικότερων μεταρρυθμίσεων στην αγορά αγαθών μπορεί να τονώσει το πραγματικό ΑΕΠ κατά 4,4% μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια σύμφωνα με τον κ. Γκουρία. 
Την ίδια στιγμή, η άρση των υπερβολικών ρυθμιστικών κανόνων, που λειτουργούν ως εμπόδια στο επιχειρείν και κρατούν ψηλά τις τιμές, μπορεί να αυξήσει τον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων κατά 5 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, σημειώνει ο επικεφαλής του ΟΟΣΑ. Φαίνεται ότι μας κοροϊδεύουν οι απανταχού τεχνοκράτες. Αυτοί δεν είναι που ζήτησαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις να θεσπίσουν καινούρια πλαίσια ίδρυσης επιχειρήσεων;
Τονίζει ότι το άνοιγμα της αγοράς σε κομβικούς τομείς της οικονομίας, όπως η ενέργεια και οι μεταφορές μπορεί να καταστήσει τη χώρα μας πιο θελκτική για άμεσες ξένες επενδύσεις και να αυξήσει τις εξαγωγές, με άμεσα οφέλη τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αύξηση του εισοδήματος των νοικοκυριών.
«Η Ελλάδα οφείλει να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες, να αυξήσει τον ανταγωνισμό και να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα. Για να το πετύχει αυτό, είναι απαραίτητο να μειώσει την ισχύ των μονοπωλίων ή των ολιγοπωλίων, τον όγκο των ρυθμίσεων καθώς και τις αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης», αναφέρει.
Ο κ. Γκουρία στέκεται ακόμα στην ανάγκη να βρεθούν λύσεις στο μέτωπο των «κόκκινων» δανείων, σημειώνοντας πως χρειάζεται να βελτιωθεί η νομοθεσία περί πτωχεύσεων και να εισαχθούν αποτελεσματικά κίνητρα για να μειωθεί ο όγκος των μη εξυπηρετούμενων πιστώσεων.
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι εδώ και έχει βάλει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιό της. Η Ελλάδα, με αυτήν την πολίτικη που ακολουθείται κινδυνεύει να χάσει την ανεξαρτησία της και να γίνει ένα προτεκτοράτο, ένα υποχείριο των συμφερόντων τους.
Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ

 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον Kyr

Share on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.