Το Βερολίνο φοβάται έξοδο κι άλλων χωρών από την ΕΕ


Ανησυχία για το ενδεχόμενο την Βρετανία να ακολουθήσουν στην έξοδο από την ΕΕ και άλλες χώρες, με βασικές "ύποπτες" την Γαλλία, την Ολλανδία, την Αυστρία, την Φινλανδία και την Ουγγαρία, εκφράζει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο που συνέταξε ειδική ομάδα συνεργατών του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η "Task Force Brexit" και φέρνει στο φως η εφημερίδα Die Welt.Το έγγραφο, αποσπάσματα του οποίου είχε αποκαλύψει νωρίτερα η Handelsblatt, αναφέρει ακόμη ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η συνεισφορά της Γερμανίας στον ετήσιο κοινοτικό προϋπολογισμό θα μπορούσε να αυξηθεί έως και κατά 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε Μάρτιν Γιέγκερ, ερωτηθείς στο πλαίσιο της ενημέρωσης των συντακτών, αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν το έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο. Επιβεβαίωσε ότι έχει γίνει προετοιμασία για κάθε ενδεχόμενο, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχουν οριστικές αποφάσεις για συγκεκριμένα μέτρα.

"Σεισμός" στην Ευρώπη και τον κόσμο

Μία ημέρα αναταραχής και αβεβαιότητας ξημέρωσε για την Ευρώπη και τη διεθνή οικονομία, καθώς το Brexit, η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, επικράτησε στο δημοψήφισμα με 51,9% έναντι 48,1% της παραμονής.

Ασαφές είναι και το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ανοίγει και η συζήτηση για ανεξαρτησία Σκωτίας και ενοποίηση Β. Ιρλανδίας με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Ο βρετανός πρωθυπουργός 
Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την απόφαση του να παραιτηθεί 
και τόνισε ότι θα παραμείνει στη θέση του για τρεις μήνες μέχρι το συνέδριο να εκλέξει νέο αρχηγό τον Οκτώβριο.

Προηγήθηκε μία βραδιά θρίλερ, με τα δύο στρατόπεδα να δίνουν μάχη στήθος με στήθος, αλλά τελικά να επικρατεί το Brexit, που έλαβε ποσοστά μεγαλύτερα του αναμενόμενου.


πηγη


Γνωρίστε τις επιχειρήσεις της περιοχή σας.......  κάντε έξυπνες αγορές
Με ένα κλίκ στις κάρτες τους 


ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣΣτηρίξτε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ ε την προσπάθεια μας με ένα LIKE! ΣΤΟ 

ΠΗΓΗ
 ΠΗΓΗ
Η Γελοιογραφία της Ημέρας από τον KyrShare on Google Plus

About Meletis Manolakellis

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.